[耳機撚]討論下香港各大耳機店(14)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
岩岩睇amazon好似唔運得耳機 ?
會唔會落左訂 最後唔比運 跟住取消張單架

另外我今晚會拎到sw22 到時影相

錢都扣埋
下星期一/二應該收到

我仲未扣錢呀 依家好驚

amazon 買野件貨到左都仲未扣我啦

知唔知Dhl最夜送到幾點,係咪有得約時間

錢都扣埋
下星期一/二應該收到

我仲未扣錢呀 依家好驚

打返去dhl 問
冇得約
Um1 真係唔夠力,聽DSF完全推唔到
岩岩試左vega 冇擴唔掂
Um1 真係唔夠力,聽DSD完全推唔到
有無巴打知300r有無皮套出左?唔計pioneer 出果個
Ve8 $21800
本身有ve任何model就$19600

都係等demo先諗

平咁少真係多撚謝

ve無幾可會減價

又兩萬, 我去試se5way 唔好

其實係唔係真係19600
我問台灣個邊,佢話8折...
我問VE個邊,佢話唔係9折/8折而係一個會令人滿意既方案
老實講VE2又係19600、VE6XC又係19600咁都幾唔公平
我覺得最終方案應該唔會真係咁

好似話ve8無得用原本個殻升級
要重新整過所以先貴?

見到DXA ve8個新post 表示 ,btw佢獨特隻紫色
利申:一個月前訂左ve6xc 銀,知出ve8會等埋試
Ve8 $21800
本身有ve任何model就$19600

都係等demo先諗

平咁少真係多撚謝

ve無幾可會減價

老實講VE2又係19600、VE6XC又係19600咁都幾唔公平

要重新整過所以先貴?

銀好像係限量版?咁唔緊要啦
BTW VE8好像同VE6唔算差好多
見到個台灣人試聽感:
小弟初聽VE8 對比VE6X1 提供更棒的音場,比較緊的低頻跟力道,高頻延升更好跟處理得更為平順,

而中頻部分沒有這麼凸出跟強調,也是平順,但整體感覺有V shape 調音感.

這一聽就覺得可以搭配比較暖的銅線或是鍍金線來補強,應該會很適合, 跟VE6X1相同底聲都很乾淨,不愧對新旗艦之名.

需不需要升級?小弟覺得如果您已經是VE6用家,不太需要為了VE8再做升級只是調音差異,但如果您是新的VE用戶正在考慮新耳

機小弟會建議聽看看差異,但很有機會會選擇VE8
有冇巴打覺得迪士尼既配樂真係好正

平咁少真係多撚謝

ve無幾可會減價

要重新整過所以先貴?

銀好像係限量版?咁唔緊要啦
BTW VE8好像同VE6唔算差好多
見到個台灣人試聽感:
小弟初聽VE8 對比VE6X1 提供更棒的音場,比較緊的低頻跟力道,高頻延升更好跟處理得更為平順,

而中頻部分沒有這麼凸出跟強調,也是平順,但整體感覺有V shape 調音感.

這一聽就覺得可以搭配比較暖的銅線或是鍍金線來補強,應該會很適合, 跟VE6X1相同底聲都很乾淨,不愧對新旗艦之名.

需不需要升級?小弟覺得如果您已經是VE6用家,不太需要為了VE8再做升級只是調音差異,但如果您是新的VE用戶正在考慮新耳

機小弟會建議聽看看差異,但很有機會會選擇VE8

寫嗰條友最後都係決定咗整埋VE8
有冇人買過massdrop果隻FostexX00同akg k7xx
覺得點
有冇巴打入手左仙女 有冇聽感分享
想問下想訂VE5 , 有冇邊間會好d/平?
artwork 方面,有冇鋪會比d 建議,第一次整驚整到好樣衰

In custom xxx dmx 呢兩間
Art work 我本身都諗住整 但講講下都係算

artwork failed 嘅例子

In custom 啦
叫老細沖杯野飲下

錢都扣埋
下星期一/二應該收到

我仲未扣錢呀 依家好驚

打返去dhl 問
冇得約

有擺低卡仔比你就可以打電話約時間 8 9點都得
artwork 方面,有冇鋪會比d 建議,第一次整驚整到好樣衰

有冇圖睇下
想知artwork可以點fail

我身邊有好多人都好成功
佢地連個盒都整得好靚
好後悔 我自己果隻盒淨係加左個名上去

另外In custom 一定可以比多d 建議你先
話時話夜佬好耐無上水

hi
想請問有保到17年12月,近乎未用過既二手Jupiter CK 4300 算唔算貴

幫推

我上個禮拜放左4200 都係保到12月
有冇巴打入手左仙女 有冇聽感分享

試左兩首歌,柏宇bb既逸後同彭羚既悲走不可
想立即掉左條um1
BUDGET 1萬, 仙女同FXA9 比如何?

In custom 啦
叫老細沖杯野飲下

google 完都唔知係邊
BUDGET 1萬, 仙女同FXA9 比如何?

10k仲有好多選擇wor,巴打有冇試埋其他,vega togo334個d
有冇聲底近鐵三角ckr既掛耳藍芽運動耳機推介?

話時話夜佬好耐無上水

hi

In custom 啦
叫老細沖杯野飲下

google 完都唔知係邊

星際
2 樓10號
有無巴打知300r有無皮套出左?唔計pioneer 出果個

日馬望望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞