[耳機撚]討論下香港各大耳機店(14)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
有無人推薦下隔音耳機,我對音質無咩要求只求隔音ok,ath im50得唔得?同70大唔大分別
可以睇下massdrop呢隻k7xx 係702 65th既massdrop版

https://www.massdrop.com/buy/akg-k7xx-massdrop-first-edition-headphones

呢隻香港會唔會有?我見d人都話702買就要65版
btw見到上面幾位巴打都唔太推k712,有無話點解?

15美金送上門
有無人推薦下隔音耳機,我對音質無咩要求只求隔音ok,ath im50得唔得?同70大唔大分別

隔音來講westone好啲(好似係

隔音來講westone好啲(好似係

有無800蚊以下推介,音質方面無要求
dp-s1 同xdp-30r 出唔出到中文字,會唔會亂碼?

dp-s1 唔會亂碼
照計xdp-30r應該都唔會
留名先

返黎啦

掛住打機無追post

夜佬玩乜咁入神

新Zelda
留名先

返黎啦

掛住打機無追post

夜佬玩乜咁入神

新Zelda

未得閒買tim

仲有冇其他推介?
試過noble隻10單 pp8 想試埋隻fender fxa9

Pp8個樣

我自己用緊sem9
我就覺得同pp8個通透程度差唔多
但一到低音個位就9自然d (就算pp8開左個低音mode
兩隻比我都會要sem9
仲有16proV2我覺得都幾好 不過就覺得唔夠sem9同pp8咁通透 口味唔岩我 有d似進化版angie2
ue18pro+就一貫作風 聽pop song永遠到喉唔到肺 但如果中意聽慢歌我又覺得正過晒晒上面個d
fxa9 noble10未聽過唔評論
****但緊要都係要試****
呢個好重要

我係試聽完sem9翻唔到轉頭 個陣仲有特價做緊10K都唔洗
即刻放對846買左佢 極力推薦!

如果唔係難推的話我應該都係等多一排儲夠錢買佢唔買846
而家就算啦
儲夠錢直上cm好過
暫時退燒

其實又唔係話難推 只係用好既前端個發揮空間會好大
但又好少話夾唔到聲好難聽咁
反而買左846就真係覺得無謂 有D後悔

上左CM好難毒到身邊D人

最終買咗sem9 thx

幾錢 上左耳會唔會好大舊

我自己用緊sem9
兩隻比我都會要sem9
仲有16proV2我覺得都幾好 不過就覺得唔夠sem9同pp8咁通透 口味唔岩我 有d似進化版angie2
ue18pro+就一貫作風 聽pop song永遠到喉唔到肺 但如果中意聽慢歌我又覺得正過晒晒上面個d
呢個好重要

而家就算啦
儲夠錢直上cm好過
暫時退燒

8999囉冇格價啊 係咪貴咗
就係覺得好戴先買 可能之前戴開layla

我見佢阻抗成30幾 即係難推過vega? 難唔難推?

ve無幾可會減價

又兩萬, 我去試se5way 唔好

其實係唔係真係19600
我問台灣個邊,佢話8折...
我問VE個邊,佢話唔係9折/8折而係一個會令人滿意既方案
老實講VE2又係19600、VE6XC又係19600咁都幾唔公平
我覺得最終方案應該唔會真係咁

好似話ve8無得用原本個殻升級
要重新整過所以先貴?

見到DXA ve8個新post 表示 ,btw佢獨特隻紫色
利申:一個月前訂左ve6xc 銀,知出ve8會等埋試

我相信都幾多人係因為佢有得升級先買..依個都係佢賣點
老實講佢平時升級,都係要拆個cm再放新既單元(隨時所有單元幫你換哂)
花既時間唔會比再整一隻短好多,反正都係用返舊耳模
一粒單元我諗幾蚊都有(唔知價錢啦,但電子野貴極有限)
計埋設計、人工、其他價錢,ve6xc買ve8頂盡$5000咩都夠
依家得個9折,仲要香港台灣唔同價....

講開我真係好想知道佢所謂升級係點樣升
成粒cm d樹脂封死哂,要整開再合返埋應該好明顯同好難
要整開、再加單元、再改線路、再整返實個工程應該仲大過你整個模倒d樹脂落去再整粒新

所以佢平時既升級,其實係唔係換隻新既比你 ...
有冇升級過既VE巴打可以解答下

一定係做過隻新, 無可能打開加d 野入去,就算唔係實心都無可能會咁樣做, 如果拆番舊單元用既話,個工序係會仲麻煩,至於你話單元幾蚊粒, 我唔知你講美金定港幣, 以ve 用既單元, 以我所知最平係22955 ,大量攞貨都應該要40~50hkd一粒

如果照咁睇
我真心唔明點解ve8冇得升級

Pp8個樣

我自己用緊sem9
兩隻比我都會要sem9
呢個好重要

而家就算啦
儲夠錢直上cm好過
暫時退燒

Btw 要2針定mmcx好
其實我想要2針 但佢冇貨
佢話就算聽/後日有貨我都可以要返mmcx

cm
全世界嘅mmcx 都好易壞
btw 如果換線記得sem9係反相

其實係唔係真係19600
我問台灣個邊,佢話8折...
我問VE個邊,佢話唔係9折/8折而係一個會令人滿意既方案
老實講VE2又係19600、VE6XC又係19600咁都幾唔公平
我覺得最終方案應該唔會真係咁

要重新整過所以先貴?

老實講佢平時升級,都係要拆個cm再放新既單元(隨時所有單元幫你換哂)
計埋設計、人工、其他價錢,ve6xc買ve8頂盡$5000咩都夠

要整開、再加單元、再改線路、再整返實個工程應該仲大過你整個模倒d樹脂落去再整粒新

一定係做過隻新, 無可能打開加d 野入去,就算唔係實心都無可能會咁樣做, 如果拆番舊單元用既話,個工序係會仲麻煩,至於你話單元幾蚊粒, 我唔知你講美金定港幣, 以ve 用既單元, 以我所知最平係22955 ,大量攞貨都應該要40~50hkd一粒

如果照咁睇

賺多啲囉

要重新整過所以先貴?

如果照咁睇

賺多啲囉

新野賺多水先俾人升掛
想問下2.5頭既推力係咪大過3.5

想問下2.5頭既推力係咪大過3.5

咁用300r 2.5推vega有冇機 or 有冇大力國磚平平地既介紹

Pp8個樣

我自己用緊sem9
兩隻比我都會要sem9
呢個好重要

而家就算啦
儲夠錢直上cm好過
暫時退燒

正wor 9K同我之前做特價一樣
佢原價我覺得真係幾貴
但9K我就覺得性價比高

而家就算啦
儲夠錢直上cm好過
暫時退燒

正wor 9K同我之前做特價一樣
佢原價我覺得真係幾貴
但9K我就覺得性價比高

原價上網睇仲係萬三幾

仲有冇其他推介?
試過noble隻10單 pp8 想試埋隻fender fxa9

Pp8個樣

我自己用緊sem9
兩隻比我都會要sem9
呢個好重要

而家就算啦
儲夠錢直上cm好過
暫時退燒

主要睇你方便姐 兩針同mmcx都係蚊得多會鬆
但我要左兩針
因為我單方面唔中意mmcx
比呢個價錢買耳機但用mmcx好似唔知點咁
留名先

返黎啦

掛住打機無追post

夜佬玩乜咁入神

新Zelda

未得閒買tim

幾錢入手?
唔想食骨挨炒價呀

我自己用緊sem9
兩隻比我都會要sem9
呢個好重要

而家就算啦
儲夠錢直上cm好過
暫時退燒

主要睇你方便姐 兩針同mmcx都係蚊得多會鬆
但我要左兩針
因為我單方面唔中意mmcx
比呢個價錢買耳機但用mmcx好似唔知點咁

用咩頭同價錢冇關係,制式問題,mmcx有冇接觸不良睇用家點保養。
我對sem9 mmcx頭用左成年都冇接觸不良。

做咩耳機咁神秘要打格仔

cm廢事比人認到

巴打請問係邊隻cm黎?
點解當初揀sw而唔hydra?
toxic我之前做過silver poison手工真係好好(hd650用)
宜家諗緊做唔做多條銀線比oriolus

因為之前睇過話sw既細節量好多同埋樂器好掂
我自己中意聽細節 所以揀左 其實都係盲狙

不過手工真係好掂

cm係連登仔唔鍾意既qdc btw都係果句 我覺得岩聽就得

qdc正呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞