[耳機撚]討論下香港各大耳機店(14)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
有冇巴打隻te100已經開始出貨?
我22號訂 依家都未出貨 又未扣我錢
會唔會冇架 好不安

寫住27~29號到
今朝扣左錢
而家好似仲未寄

佢寫will ship april 6
arriving april 3~9
係咪正常會日預定日子早d出貨?

利申 未買過amazon 有d驚

我果隻變咗做送發日子待定

我係amazon jp 買過te100
3日送到 佢用dhl
通常會早過佢寫個arriving time

希望順利

原來咁多巴打都係 TE100

配2.5線係唔係都用 fitear 頭?

唔太明
用fitear係用返fitear頭

牌子係Fostex ? crossover Fitear
見佢官網寫 2pin 有啲亂
準備用 x1a 2.5 推

做咩耳機咁神秘要打格仔

cm廢事比人認到

巴打請問係邊隻cm黎?
點解當初揀sw而唔hydra?
toxic我之前做過silver poison手工真係好好(hd650用)
宜家諗緊做唔做多條銀線比oriolus

因為之前睇過話sw既細節量好多同埋樂器好掂
我自己中意聽細節 所以揀左 其實都係盲狙

不過手工真係好掂

cm係連登仔唔鍾意既qdc btw都係果句 我覺得岩聽就得
會唔會冇架 好不安

寫住27~29號到
今朝扣左錢
而家好似仲未寄

3日送到 佢用dhl

希望順利

唔太明

te100係fitear頭黎
會唔會冇架 好不安

寫住27~29號到
今朝扣左錢
而家好似仲未寄

3日送到 佢用dhl

希望順利

唔太明

放心 都係用fitear
得fitear個插針先會咁既樣
Rosie又平左 JH野值崩一流

買完JH13v2 pro先知rosie變咗八單
不過當日試聽都係覺得13正d

Rosie依家四中至尾有全新

做咩耳機咁神秘要打格仔

cm廢事比人認到

巴打請問係邊隻cm黎?
toxic我之前做過silver poison手工真係好好(hd650用)

不過手工真係好掂

cm係連登仔唔鍾意既qdc btw都係果我覺得岩聽就得

qdc artwork幾靚呀
我反而鍾意人聲多d 等我再做下research先
想問下想訂VE5 , 有冇邊間會好d/平?
artwork 方面,有冇鋪會比d 建議,第一次整驚整到好樣衰

In custom xxx dmx 呢兩間
Art work 我本身都諗住整 但講講下都係算

artwork failed 嘅例子

有冇圖睇下
想知artwork可以點fail

我身邊有好多人都好成功
佢地連個盒都整得好靚
好後悔 我自己果隻盒淨係加左個名上去

另外In custom 一定可以比多d 建議你先

得我一個failed
不過應該都唔會再買cm 住

做咩耳機咁神秘要打格仔

cm廢事比人認到

巴打請問係邊隻cm黎?

不過手工真係好掂

諗緊狙條24 定22 好
今次真係買
ve升級係舊瓶新酒
用返舊shell
單元換晒新嘅
另外可以換埋faceplate

升ve8唔肯定

不過個人覺得買過隻好過升級

做咩耳機咁神秘要打格仔

cm廢事比人認到

巴打請問係邊隻cm黎?

不過手工真係好掂

今次真係買

我諗住24

做咩耳機咁神秘要打格仔

cm廢事比人認到

巴打請問係邊隻cm黎?

不過手工真係好掂

今次真係買

我諗住24

睇圖我見22粗得濟
又想試佢條純銀

做咩耳機咁神秘要打格仔

cm廢事比人認到

巴打請問係邊隻cm黎?

不過手工真係好掂

今次真係買

我諗住24

死喇, 收左部300r返黎, 發覺好撚大部
我手機都係用iphone se

過幾日放返出去換dp100/dps1/30r算數

幾錢收返來
[quote]岩岩拎左Toxic Cable SW22了

條線好靚仔 造功都一流
同埋真係好撚粗 不過就有d硬

聲音方面 我開頭好驚佢人聲會退後好多
但聽左一程車 都唔係好覺 就算有都係退好少
最大改善係音場同細節 背景細節多左好多
同埋好有層次 唔會痴埋一舊 聽樂器一流
尤其係結他聲
bass深得唔算深 但好有彈性

整體黎講我想要既野都比到我
唯一缺點可能係人聲唔算好有味道 唔夠毒

我比8.5分
[img][url]https://na.cx/i/PO6z53w.jpg[/img[/url]
[img][url]https://na.cx/i/CU2d42K.jpg[/img[/url]

有無可能去D舖比較下第D牌子

線我唔算好有研究
但一定好聽過OC 果堆線
聽完佢果條旗艦grace都係得啖笑 不過唔可以咁講 始終線基唔同 但真係唔太中意oc果d線
不過對比effect果條leonidas我覺得仲有少少距離
畢竟價錢都差好遠 但整體走向都算似 同埋唔算差勁遠
leonidas係我聽過最好聽既線

遲下問下toxic要等幾耐先

放多張圖

洗唔洗較大d 聲先聽到
會唔會冇架 好不安

寫住27~29號到
今朝扣左錢
而家好似仲未寄

3日送到 佢用dhl

希望順利

唔太明

唔該兩位巴打
2.5線除左 fitear
仲有無邊個版子有出/推介
http://fitear.jp/music/product/cable/cable006b.html

3日送到 佢用dhl

希望順利

唔太明

唔該兩位巴打
2.5線除左 fitear
仲有無邊個版子有出/推介
http://fitear.jp/music/product/cable/cable006b.html

用006會後悔 好撚硬
ve升級係舊瓶新酒
用返舊shell
單元換晒新嘅
另外可以換埋faceplate

升ve8唔肯定

不過個人覺得買過隻好過升級

VE8好似冇得用舊shell
會係重新整過一隻,同時俾你keep舊嗰隻
所以佢話萬九個價你當佢係優惠價會易理解啲
Rosie又平左 JH野值崩一流

買完JH13v2 pro先知rosie變咗八單
不過當日試聽都係覺得13正d

Rosie依家四中至尾有全新

邊間做到咁平?搞到我好想買對

屌 做耳模個陣先知耳膜穿左

用onkyo/pioneer player嘅巴打
有無試過係部機都㩒刪除
但sd卡入面的歌刪極都刪唔走

咁你有咩感覺

咁你有咩感覺

醫生叫我去睇下煙喉科
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞