[耳機撚]討論下香港各大耳機店(14)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
想問下想訂VE5 , 有冇邊間會好d/平?
artwork 方面,有冇鋪會比d 建議,第一次整驚整到好樣衰

In custom xxx dmx 呢兩間
Art work 我本身都諗住整 但講講下都係算

artwork failed 嘅例子

In custom 啦
叫老細沖杯野飲下

google 完都唔知係邊

星際
2 樓10號

星際 2樓
dp-s1真係支援直解DSD 正到
Ve8 $21800
本身有ve任何model就$19600

都係等demo先諗

平咁少真係多撚謝

ve無幾可會減價

又兩萬, 我去試se5way 唔好

其實係唔係真係19600
我問台灣個邊,佢話8折...
我問VE個邊,佢話唔係9折/8折而係一個會令人滿意既方案
老實講VE2又係19600、VE6XC又係19600咁都幾唔公平
我覺得最終方案應該唔會真係咁

好似話ve8無得用原本個殻升級
要重新整過所以先貴?

見到DXA ve8個新post 表示 ,btw佢獨特隻紫色
利申:一個月前訂左ve6xc 銀,知出ve8會等埋試

我相信都幾多人係因為佢有得升級先買..依個都係佢賣點
老實講佢平時升級,都係要拆個cm再放新既單元(隨時所有單元幫你換哂)
花既時間唔會比再整一隻短好多,反正都係用返舊耳模
一粒單元我諗幾蚊都有(唔知價錢啦,但電子野貴極有限)
計埋設計、人工、其他價錢,ve6xc買ve8頂盡$5000咩都夠
依家得個9折,仲要香港台灣唔同價....
Ve8 $21800
本身有ve任何model就$19600

都係等demo先諗

平咁少真係多撚謝

ve無幾可會減價

老實講VE2又係19600、VE6XC又係19600咁都幾唔公平

要重新整過所以先貴?

老實講佢平時升級,都係要拆個cm再放新既單元(隨時所有單元幫你換哂)
計埋設計、人工、其他價錢,ve6xc買ve8頂盡$5000咩都夠

講開我真係好想知道佢所謂升級係點樣升
成粒cm d樹脂封死哂,要整開再合返埋應該好明顯同好難
要整開、再加單元、再改線路、再整返實個工程應該仲大過你整個模倒d樹脂落去再整粒新

所以佢平時既升級,其實係唔係換隻新既比你 ...
有冇升級過既VE巴打可以解答下

ve無幾可會減價

要重新整過所以先貴?

講開我真係好想知道佢所謂升級係點樣升
成粒cm d樹脂封死哂,要整開再合返埋應該好明顯同好難
要整開、再加單元、再改線路、再整返實個工程應該仲大過你整個模倒d樹脂落去再整粒新

所以佢平時既升級,其實係唔係換隻新既比你 ...
有冇升級過既VE巴打可以解答下

一定係做過隻新, 無可能打開加d 野入去,就算唔係實心都無可能會咁樣做, 如果拆番舊單元用既話,個工序係會仲麻煩,至於你話單元幾蚊粒, 我唔知你講美金定港幣, 以ve 用既單元, 以我所知最平係22955 ,大量攞貨都應該要40~50hkd一粒
Noble k10 大家點睇 ?

見佢啲樣幾靚 但聲底唔個得唔得
話時話夜佬好耐無上水

hi

比人ban左
想問下邊到買cd平?鐘意實物多過數位版
西野加奈
se215 vs ma750 邊隻好啲?筆直得100€

聽開indie rock,普通pop,有時都會聽下中西樂
se215 vs ma750 邊隻好啲?筆直得100€

聽開indie rock,普通pop,有時都會聽下中西樂

用部Nexus 5同iPod classic多

我覺得樣柒,所以冇買
試過舊版 好鐘意佢D聲
試過最近出個隻encore
好似冇舊版咁好(可能用左唔同PLAYER/新野未煲夠)

之後機緣巧合買左條savant當後備機
覺得個聲底好清, 插唔同player出到唔同風格
都幾好玩下

BTW巴打最好自己去試下, 第一次用FIIO X7 AM2推好似夾D
dp-x1a vs xdp-300r
聽女毒邊部更好? 定係有其他差唔多價位既選擇?
岩岩拎左Toxic Cable SW22了

條線好靚仔 造功都一流
同埋真係好撚粗 不過就有d硬

聲音方面 我開頭好驚佢人聲會退後好多
但聽左一程車 都唔係好覺 就算有都係退好少
最大改善係音場同細節 背景細節多左好多
同埋好有層次 唔會痴埋一舊 聽樂器一流
尤其係結他聲
bass深得唔算深 但好有彈性

整體黎講我想要既野都比到我
唯一缺點可能係人聲唔算好有味道 唔夠毒

我比8.5分

條線好靚仔 造功都一流

尤其係結他聲

我比8.5分

有無可能去D舖比較下第D牌子

條線好靚仔 造功都一流

尤其係結他聲

我比8.5分

線我唔算好有研究
但一定好聽過OC 果堆線
聽完佢果條旗艦grace都係得啖笑 不過唔可以咁講 始終線基唔同 但真係唔太中意oc果d線
不過對比effect果條leonidas我覺得仲有少少距離
畢竟價錢都差好遠 但整體走向都算似 同埋唔算差勁遠
leonidas係我聽過最好聽既線

我覺得樣柒,所以冇買
試過舊版 好鐘意佢D聲

都幾好玩下

BTW巴打最好自己去試下, 第一次用FIIO X7 AM2推好似夾D

savant好正,唔講我以為佢有4單元

我覺得樣柒,所以冇買
試過舊版 好鐘意佢D聲

都幾好玩下

Encore唔錯呀
等wizard生日減價就會訂隻cm

條線好靚仔 造功都一流

尤其係結他聲

我比8.5分
[img]https://na.cx/i/PO6z53w.jpg[/img
[img]https://na.cx/i/CU2d42K.jpg[/img

線我唔算好有研究
聽完佢果條旗艦grace都係得啖笑 不過唔可以咁講 始終線基唔同 但真係唔太中意oc果d線

遲下問下toxic要等幾耐先

條線好靚仔 造功都一流

尤其係結他聲

我比8.5分
[img]https://na.cx/i/PO6z53w.jpg[/img
[img]https://na.cx/i/CU2d42K.jpg[/img

線我唔算好有研究

放多張圖
[quote]岩岩拎左Toxic Cable SW22了

條線好靚仔 造功都一流

尤其係結他聲

我比8.5分

線我唔算好有研究

放多張圖
黑磚已成為連登仔標準

利申仲攬住部一出就買既dpx1
黑磚已成為連登仔標準

窮版連登仔
300R+TE100
希望個2.5推得到
黑磚已成為連登仔標準

窮版連登仔
300R+TE100
希望個2.5推得到

X2
仲用緊收音機zx1聽歌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞