[睇餸食飯]低調置業討論區(16)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike

元朗太多人,不了

住開有感情嘛

見到Grand Yoho個會所
$4黎講唔貴

貴過瓏門,貴過卓爾居最少1倍

呢家全新盤都4蚊起步

所以呢條數要諗,瓏門3.4/尺,卓爾居估1.8/尺,荃灣西嗰堆估5/尺,總之狗鐵做物管唔慌平,唯一可以對沖嘅係等66跌到38樓下分批入佢啲股票幫保吓,熊市我就打算開始做

一陣抽中匯璽 r張會所證玩

住客証ok,瓏門都係住客証,我哋單位有6張,租客用咗4張加2張工人住戶証,凸咗嘅我兩公婆用返
好似+X哥嘅物管價錢平啲,不過見過屯門雅都花園業主拉晒banner,就唔知乜事了
如果手頭上得100個,喺港島區係咪只可以買唐樓

有啲單幢,幾十年,北角,灣仔咁,有部份冇物業管理,即係冇第三者保險,睇清楚幢樓外殼有冇甩甩殘殘,唔係到時跌嚿石屎掟死咗個律師,賠錢賠到仆街,唐樓風險一樣

仲要留意做左大維修未

除左唐樓,有冇啲20-30年樓推介?
水龍頭係邊撚平?我行到好攰
如果手頭上得100個,喺港島區係咪只可以買唐樓

有啲單幢,幾十年,北角,灣仔咁,有部份冇物業管理,即係冇第三者保險,睇清楚幢樓外殼有冇甩甩殘殘,唔係到時跌嚿石屎掟死咗個律師,賠錢賠到仆街,唐樓風險一樣

仲要留意做左大維修未

除左唐樓,有冇啲20-30年樓推介?

呢度港島業主唔多,過香討問吓吧

聽講阿馬信平 有心機可以試下

唔敢上網買野
留名!
上年年中上左車
要到18年先收樓
留名!
上年年中上左車
要到18年先收樓

邊豎新樓? 恭喜
上年搞按揭驚左幾個月 有咩問題各位可以問
留名!
上年年中上左車
要到18年先收樓

邊豎新樓? 恭喜

馬鞍山市中心

唔敢上網買野

amazon grohe 半價咁濟 唔想既咪硬食返代理價
留名!
上年年中上左車
要到18年先收樓

邊豎新樓? 恭喜

馬鞍山市中心

都當係牛屎區

唔敢上網買野

我都係德馬買,無伏,同一套野係香港買過萬都似

唔敢上網買野

我都係德馬買,無伏,同一套野係香港買過萬都似

plan 緊買一個廚房水龍頭一個廁所水龍頭同一set花灑系列,講緊連運費2300 對比過香港d brochure 要4800 up
留名!
上年年中上左車
要到18年先收樓

邊豎新樓? 恭喜

馬鞍山市中心

都當係牛屎區

上車盤
好過大西北掛都
[樓奴歲月] 做標題如何? 定係政治性啲嘅 [新特狗新樓價] ? 仲有冇
好似+X哥嘅物管價錢平啲,不過見過屯門雅都花園業主拉晒banner,就唔知乜事了

好似係維修圍標問題
[樓奴歲月] 做標題如何? 定係政治性啲嘅 [新特狗新樓價] ? 仲有冇

樓奴歲月

樓奴歲月

我開啦咁

樓奴歲月

上面24歲就有能力上車個巴打真係好熱血
望返自已23歲得10K
交完學費家用就係月月清

樓奴歲月

我開啦咁

樓奴歲月

個名好鬼正
上面24歲就有能力上車個巴打真係好熱血
望返自已23歲得10K
交完學費家用就係月月清

記住 你今日冇 只要努力儲錢 投資下 財富就會慢慢累積 唔好諗住一步登天 但你唔儲 就乜都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞