[睇餸食飯]低調置業討論區(16)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
我除左係新業主外
仲係做裝修地板牆身料的
都有做開既師傅介紹番

買我料可以幫大家少比設計師/師博食多一切
利申 老實少年一名
利申 老實少年一名

你個利申好可疑
岩岩睇左間做傢俬叫HOME IDEA...好似唔錯...

好想出去門市望下咩料...但係依家又就天黑

巴打間屋幾大?預幾錢裝修?
我想留名學下野

唔好講笑啦巴打...我先要同咁多位學野呀

買左間牛屎區好細渣...300尺

唔洗做裝修...純粹買傢俬

依家預左十萬去買哂全屋既野

呢度好多巴打好勁 我都係黎學野既
牛屎區fd子
十幾萬淨係傢俬電器?想做好多木器?

我諗住全爆都係得廿零個筆直

十萬買傢俬電器日用品SOFA門鎖所有野

未有IDEA想用咩物料呀,應該就唔會限死自己淨用木,可能電視櫃用下呢樣,床架用下果樣咁,因為覺得如果全屋啲配色都差唔多好似好死板咁

巴打你呢? 會搵人裝修?

暫時覺得好頭痕 怕比人劏又怕手工差 諗住周圍爬下文睇下人地d裝修po咁
呢度有巴打話田貝傢俬ok 自己都會上去望下

隔離有裝修po

果個po好冷清
我除左係新業主外
仲係做裝修地板牆身料的
都有做開既師傅介紹番

咁巴打會點執自己新屋
利申 老實少年一名

你個利申好可疑

係囉
利申 老實少年一名

你個利申好可疑

唔信就由佢囉
有貨有價明買明賣明平
都仲要同你證明我有無可疑咩大佬
你估同你sell保險咩屌
我除左係新業主外
仲係做裝修地板牆身料的
都有做開既師傅介紹番

咁巴打會點執自己新屋

仲有幾星期就裝好晒喇
兩房上車結婚
其實我本來都係咩都唔識架
周街睇架咋
我個廚櫃另外搵左一間公司搞
有d家私就直接買實惠
周街睇架咋
有d家私就直接買實惠

實惠網上啲評語好似麻麻地....所以我都諗住轉軚

不過冇事冇幹啲人就唔會寫上網既,依家淨係睇到佢衰果面...睇唔到好果面

好掙扎
我除左係新業主外
仲係做裝修地板牆身料的
都有做開既師傅介紹番

咁巴打會點執自己新屋

仲有幾星期就裝好晒喇
兩房上車結婚

大無大搞?

我想留名學下野

牛屎區fd子

未有IDEA想用咩物料呀,應該就唔會限死自己淨用木,可能電視櫃用下呢樣,床架用下果樣咁,因為覺得如果全屋啲配色都差唔多好似好死板咁

暫時覺得好頭痕 怕比人劏又怕手工差 諗住周圍爬下文睇下人地d裝修po咁

應該要靠自己度尺上去做...度錯就

我自己上完去睇我覺得傢俬就不了, 訂櫃都應該還可以, 因為你出去裝修D師傅都係上嚟訂,
以我所知佢地香港會有人量呎果D, 但做出嚟質素點真係唔知

上星期去完一轉我應該會返去買木紋磚, 淋浴企缸果D趟門, 同埋洗手盤

我女朋友係淘寶搵鏡櫃果D
但訂做家私同你買現成差好多,

訂做D料好好多, 我搵大圍有間家私鋪訂做。

可惜新屋用唔到

樓底唔夠高
周街睇架咋
有d家私就直接買實惠

不過冇事冇幹啲人就唔會寫上網既,依家淨係睇到佢衰果面...睇唔到好果面

好掙扎

實惠如果買紅蘋果條LINE算好少少
周街睇架咋
有d家私就直接買實惠

好掙扎

實惠如果買紅蘋果條LINE算好少少

紅蘋果用家
質素係幾好,但紅蘋果要另外運送,麻鬼煩
呢2日冇巴打上車
如果糧單冇顯示有供mpf 實情係有供
姐係糧單show 10k 戶口show 9.5k
咁點搞 銀行受唔愛

巴打你太擔心啦
咁點搞 銀行受唔愛

巴打你太擔心啦

唔洗太擔心啦
佢寫你扣完mpf個數你仲少左錢黎俾佢計

我想留名學下野

真係唔洗裝修? 簡單油下油, 翻新下地板應該都要, 傢俬上淘寶啦

上個業住個單位啲地板好新淨唔需要換

本身啲油都好靚仔

淘寶我真係信唔過

我本身係緊張大師黎....

電器上樓上鋪買,大鋪好貴

除非你想賺miles

好怕係細鋪買...買完理尻你咁....

電器我有間樓上鋪買開,全部行貨,都好老實,不過只收現金或eps, 有時做開promo會收咭。

保養都係行貨做返

幾部冷氣同雪櫃都搵佢地買,部雪櫃用到而家搬左都仲用緊,就八年,仲好健康

不過我全部買panasonic, 泡菜牌子唔考慮

話我知把打

我想留名學下野

牛屎區fd子

應該要靠自己度尺上去做...度錯就

我自己上完去睇我覺得傢俬就不了, 訂櫃都應該還可以, 因為你出去裝修D師傅都係上嚟訂,
以我所知佢地香港會有人量呎果D, 但做出嚟質素點真係唔知

上星期去完一轉我應該會返去買木紋磚, 淋浴企缸果D趟門, 同埋洗手盤

我女朋友係淘寶搵鏡櫃果D

磚係田貝訂
買左樓蘭, 鋪出黎都幾靚
有個c字櫃就自己畫圖叫師傅整, 後尾俾我見到原來佢係五方家居訂
不過砌同收口做得幾好
燈都可以係田貝睇, 有香港同款但平好多
潔具德馬訂, 馬桶果D就係返香港買
咁點搞 銀行受唔愛

巴打你太擔心啦

唔洗太擔心啦
佢寫你扣完mpf個數你仲少左錢黎俾佢計

第二句唔太明

睇左幾次明白啦
但係要上按保
上面唔知捉唔捉

巴打你張糧單係公司出嫁嘛?有哂公司名係正式糧單就ok嫁啦 定d黎 銀行識計mpf果d既 大不了咪比埋mpf份結單佢

其實你係咪計得好盡丫?我感受到你好驚咁
你想買層樓係咩類型 大屋苑?單支?有無搵銀行估價?
我自己呢就試過睇中個單支三十年樓 walkin入銀行叫佢估價 順手叫幫我計下供唔供到咁 你可以到時問下佢你個情況夠唔夠做囉 問銀行比問我哋有用d 因為我哋都係憑自己經驗 未必所有野都知
搵銀行問下啦 唔收錢嫁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞