[睇餸食飯]低調置業討論區(16)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
其實睇成交都無咩用 只能參考下
成交個價有滯後 睇住以前個價係最近一兩個月應該買唔到樓
幾時改咗做林太山莊

直接問就得,有啲業主會擺低鎖匙係aa度,有啲要約,去到嗰區大細aa都入就得,睇完唔啱冇所謂,最多簽張睇樓紙,電話唔想煩咪留太空卡號,唔想睇嘅樓咪話比佢聽唔啱心水唔睇,冇問題

Thx. 其實係咪一定要簽睇樓紙?

唔一定,aa覺得你唔啱心水,佢又夠功課交就唔要你簽,上回我睇咗一號銀海唔啱心水問個aa簽睇樓紙佢都話唔使,最終aa都係想多個客做得成買賣,睇樓紙係防止你睇完私下揾到業主交易佢損失佣金,買樓唔係一定要經aa嘅,佢嘅作用係提供市場買家賣家資訊

I see. Thx. 未睇過樓咩都唔識
最近先知網上盤好多都假
原來要睇最近成交價

我自己一開始睇就搵大行既 果時一心想買林太山莊 同aa睇左起碼廿間 都覺得唔岩心水 結果把心一橫上廿八house搵 再直接打比個盤留既地產約佢睇樓 本身都係抱住睇多幾間既諗法 點知睇埋個aa手頭另一間 岩心水岩價位 即日扑左 簽臨約果下都有d虛幻感

我自己就覺得可以down中原個地產app黎睇下d成交 心中知道價位 再望下心水屋苑既圖則 同另一半傾下想住幾大 唔鍾意咩則咁 有個底先去睇樓會好d

28果d假盤

我都抱住佢係假盤既心打去嫁點知果間唔係假既又真係有得睇 又真係業主盤

不過林太山莊勝在多投資客 屋苑又大 慢慢睇都得

最後我無買林太山莊唔鍾意鑽廳 同埋房太細
幾時改咗做林太山莊

用黎紀念林太 佢既大智慧 磚家食屎啦
幾時改咗做林太山莊

巴打最後買左兆康?
其實睇成交都無咩用 只能參考下
成交個價有滯後 睇住以前個價係最近一兩個月應該買唔到樓

幾時改咗做林太山莊

巴打最後買左兆康?

元朗
幾時改咗做林太山莊

巴打最後買左兆康?

元朗

元朗太多人,不了
如果手頭上得100個,喺港島區係咪只可以買唐樓
大家又係時候諗定下個標題,下個post由第二個開喇
幾時改咗做林太山莊

巴打最後買左兆康?

元朗

元朗太多人,不了

住開有感情嘛

有啲單幢,幾十年,北角,灣仔咁,有部份冇物業管理,即係冇第三者保險,睇清楚幢樓外殼有冇甩甩殘殘,唔係到時跌嚿石屎掟死咗個律師,賠錢賠到仆街,唐樓風險一樣

有啲單幢,幾十年,北角,灣仔咁,有部份冇物業管理,即係冇第三者保險,睇清楚幢樓外殼有冇甩甩殘殘,唔係到時跌嚿石屎掟死咗個律師,賠錢賠到仆街,唐樓風險一樣

另外小心銀行估唔到價
話說買唐樓冇lift嗰啲越高越平,不過好多做唔到按揭,要托嚿cash去買,ssp有啲係業主老咗行樓梯唔掂,索性平啲賣咗去上公屋,因為落咗街未必行得返上屋企,冇管理冇看更,有簷蓬標出樓外皮嗰啲要望真啲有冇石屎crack,除咗間劏房租比一樓一同南亞人,就係等收購,前公司同事個老豆係2000年土瓜灣買咗2間舊唐樓搏收購,今日佢三十幾嗰2個單位仲係度
做aa 第時買樓都幾頭痛
幾時改咗做林太山莊

巴打最後買左兆康?

元朗

元朗太多人,不了

住開有感情嘛

見到Grand Yoho個會所
$4黎講唔貴
幾時改咗做林太山莊

巴打最後買左兆康?

元朗

元朗太多人,不了

住開有感情嘛

$4黎講唔貴

貴過瓏門,貴過卓爾居最少1倍

巴打最後買左兆康?

元朗

元朗太多人,不了

住開有感情嘛

$4黎講唔貴

呢家全新盤都4蚊起步

巴打最後買左兆康?

元朗

元朗太多人,不了

住開有感情嘛

$4黎講唔貴

呢家全新盤都4蚊起步

連四返d單支樓 會所細到仆街都4蚊

元朗

元朗太多人,不了

住開有感情嘛

$4黎講唔貴

呢家全新盤都4蚊起步

連四d單支樓 會所細到仆街都4蚊

元朗

元朗太多人,不了

住開有感情嘛

$4黎講唔貴

呢家全新盤都4蚊起步

連四d單支樓 會所細到仆街都4蚊

比起其他新盤

依家求其有幾部跑步機都$4

巴打最後買左兆康?

元朗

元朗太多人,不了

住開有感情嘛

$4黎講唔貴

呢家全新盤都4蚊起步

所以呢條數要諗,瓏門3.4/尺,卓爾居估1.8/尺,荃灣西嗰堆估5/尺,總之狗鐵做物管唔慌平,唯一可以對沖嘅係等66跌到38樓下分批入佢啲股票幫保吓,熊市我就打算開始做

仲要留意做左大維修未

元朗

元朗太多人,不了

住開有感情嘛

$4黎講唔貴

呢家全新盤都4蚊起步

所以呢條數要諗,瓏門3.4/尺,卓爾居估1.8/尺,荃灣西嗰堆估5/尺,總之狗鐵做物管唔慌平,唯一可以對沖嘅係等66跌到38樓下分批入佢啲股票幫保吓,熊市我就打算開始做

一陣抽中匯璽 r張會所證玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞