[睇餸食飯]低調置業討論區(16)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
嫲孫樂巴打
其實你都係24歲啫
點解咁趕住要買樓呢

襯有錢 襯後生
而家自己租緊 d錢都係咁去 儲唔到錢
買樓同女朋友住 大家齊齊供 一定夠生活

同女朋友一齊供
先諗清楚個最壞情況,
得你一個供。

真係頂得順?

touchwood 講句....散左點算

太長冇追哂
層樓落邊個名

only 我

only你就好啲,分手都唔係問題

仲死

分手果刻,
點還返錢俾條女
供方面真係唔洗同我擔心
感激巴打們
最重要係過按揭

今晚落訂

預批你都未過到
你落訂?

On9啊?

未有pre-approval 落訂?
巴打玩命喎
24歲巴打x2 渣住2球半仲未上車 愈睇愈無盤

2.5M cash 都話無盤
揀咩區啊巴打

北區2房啊 住返近屋企人

2球半喎

邊有可能渣住2球半搵北區2房都無盤

上水中心都要490萬痴撚線
御皇庭又無盤 定係要換個AA 呢個好撚懶 一星期先睇一次樓
上中原網CALL 個D O 唔OK 架 定WALK IN 問
嫲孫樂巴打
其實你都係24歲啫
點解咁趕住要買樓呢

襯有錢 襯後生

同女朋友一齊供
先諗清楚個最壞情況,
得你一個供。

真係頂得順?

太長冇追哂
層樓落邊個名

only 我

認真小小地講一句:

聽日, 有一個高富帥話要娶你女朋友,
俾公主式嘅浪漫生活佢。

你放唔放佢走?

定係要佢繼續留係度陪你捱,幫你供?

同埋,
做男人有志氣小小啦,
供樓都要女人幫手!

男女一齊供都唔係問題嘅
供方面真係唔洗同我擔心
感激巴打們
最重要係過按揭

今晚落訂

預批你都未過到
你落訂?

On9啊?

巴打玩命喎

因住噎親啊
供方面真係唔洗同我擔心
感激巴打們
最重要係過按揭

今晚落訂

預批你都未過到
你落訂?

On9啊?

巴打玩命喎

揀咩區啊巴打

2球半喎

上中原網CALL 個D O 唔OK 架 定WALK IN 問

上水 / 粉嶺 完全唔撚值。

大埔 荃灣 仲好!
供方面真係唔洗同我擔心
感激巴打們
最重要係過按揭

今晚落訂

預批你都未過到
你落訂?

On9啊?

巴打玩命喎

可能佢係公墓猿

襯有錢 襯後生

同女朋友一齊供
先諗清楚個最壞情況,
得你一個供。

真係頂得順?

太長冇追哂
層樓落邊個名

only 我

認真小小地講一句:

聽日, 有一個高富帥話要娶你女朋友,
俾公主式嘅浪漫生活佢。

你放唔放佢走?

定係要佢繼續留係度陪你捱,幫你供?

同埋,
做男人有志氣小小啦,
供樓都要女人幫手!

男女一齊供都唔係問題嘅

結左婚
有埋仔女
就係。

男未婚 女未嫁

一齊供?
其實我三個老底都夠過壓測
有凸
真係要預批嗎?
我會認真考慮
我仲有幾粒鐘時間

究竟係你一個夠過定係三個夾埋先過
有凸
真係要預批嗎?
我會認真考慮
我仲有幾粒鐘時間

似係三個夾埋
有凸
真係要預批嗎?
我會認真考慮
我仲有幾粒鐘時間

同埋嗰個單位真係估得足+俾你供三十年?
有凸
真係要預批嗎?
我會認真考慮
我仲有幾粒鐘時間

咪撚玩啦!

趁銀行未閂
行入去問下先啦屌你

上唔到會,
焗借財仔我就笑柒你
有凸
真係要預批嗎?
我會認真考慮
我仲有幾粒鐘時間

三個夾埋

你層樓又唔係落三個名
拎咗預批先好喎
有凸
真係要預批嗎?
我會認真考慮
我仲有幾粒鐘時間

咪撚玩啦!

趁銀行未閂
行入去問下先啦屌你

上唔到會,
焗借財仔我就笑柒你

行入分行問一句無壞嘅

揀咩區啊巴打

2球半喎

上水 / 粉嶺 完全唔撚值。

大埔 荃灣 仲好!

聽日放假去大埔搵agent
無追晒,點解好似買得好急咁既
有凸
真係要預批嗎?
我會認真考慮
我仲有幾粒鐘時間

同埋嗰個單位真係估得足+俾你供三十年?

銀行話估得足 可以30

仲有

擔保人好似要直系親屬,你女朋友個入息,真係得?
樓價UPDATES:炒到天水圍 嘉湖1年最旺
03月24日(五) 12:03

樓市氣氛高漲,買家蜂擁入市,刺激本月多個屋苑交投爆旺。向為市民上車終站的天水圍嘉湖山莊,本月暫錄55宗成交,超月上月全月50宗,為過去1年最旺。將軍澳東港城本月交投較上月全月急升4倍,為1年多最旺

香港區
●堅尼地城寶雅山低層D室,實用面積581方呎,2房連士多房間隔。去年11月放盤價1,060萬港元,終減32萬元或3%,以1,028萬元交易,實用呎價17,694元。

●天后維多利中心1座高層A室,實用面積548方呎,2房間隔,座獲區外換樓客以1,018萬元承接,實用呎價18,577元,較市價高10%。

●北角城市花園5座低層C室,實用面積931方呎,3房連套房間隔,放盤近半年,叫價1,470萬元,零議價易手,實用呎價15,789元。

●淺水灣37號2座高層A室,實用面積約1,199方呎,3房套房間隔,望海景,原開價4,500萬元,經議價後減價162萬元,以4,338萬元易手,實用呎價約36,180元。

─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ── ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─

九龍區
●將軍澳東港城本月交投暢旺,至今暫錄得10宗成交,與上月全月2宗急升4倍,為1年多最旺。最新成交為8座低層H室,實用面積623方呎,建築面積796方呎,3房套房間隔,以730萬元易手,實用呎價11,717元。

●大角咀港灣豪庭上月全月錄得11宗交投,本月交投轉旺,至今暫錄15宗成交。新成交為4座中層D室,實用面積340平方呎,2房間隔,最初開價555萬元,放盤僅2天,即獲用家以553.8萬元承接,實用呎價16,288元。

─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ── ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─ ─

新界區
●天水圍嘉湖山莊本月累錄55宗成交,已超出上月全月50宗成交,1年最旺。其中麗湖居4座中層C室,實用面積546方呎,3房間隔,日前以466萬元沽出,實用呎價8,535元。

●火炭銀禧花園3月暫錄約9宗成交,交投暢旺,為近半年最旺,新錄得成交為4座中層B室,實用面積498方呎,2房間隔,以538萬元沽,實用呎價10,803元。

●馬鞍山雅濤居最新錄2座高層F室,實用面積482方呎,2房間隔,放盤時叫600萬元,日前零議價易手,實用呎價12,448元。

●馬鞍山曉峰灣畔2座低層A室,實用面積約482方呎,2房戶間隔,以588萬元成交,實用呎價約12,199元。

●粉嶺中心A座中層5室,實用面積368方呎,2房間隔,以428萬元易手,實用呎價11,630元。

●大圍名城1期1座低層南翼D室,實用面積742方呎,3房連套房間隔,以1,020萬元易手,實用呎價13,747元。

●沙田第一城本月暫錄約19宗成交,新錄52座低層D室,實用面積304平方呎,2房間隔,以443萬元沽出,實用呎價14,572元。

●元朗尚豪庭2座低層F室,實用面積519方呎,2房間隔,以550萬元沽出,實用呎價10,597元。
無追晒,點解好似買得好急咁既

無追曬+1,唔希望見到有巴打損手爛腳
有凸
真係要預批嗎?
我會認真考慮
我仲有幾粒鐘時間

三個夾埋

幾個危險因素
樓齡
年齡
收入計法
估價
是但一個都可以令你玩撚完
簡單黎講,最大機會係唔肯做30年比你
咁你已經跳樓唔掂
命係你既,自己考慮

咁係認住買邊度?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞