[睇餸食飯]低調置業討論區(16)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
睇黎又新高週未
其實呢
要女友一齊供
仲幻想到第時買多間做吸血鬼?

利申:前年同女友同名一齊供,而家係老婆
無父母幹&自己搵唔多,覺得對唔住老婆

依家冇唔代表你將來冇,諗方法搵多d囉

諗方法下話下話

你連諗都唔敢諗,憑空變出黎咩
行行前景唔同,我依家個位做到十年既已經45k-50k,有秘撈又多5k,加加埋埋夠首期

sorry 巴打們
語氣衰左d

我只係覺得而家置業自住都咁難
仲要整多間做吸血鬼更難
簽左按揭 銀行話會約時間上去驗樓 有無巴打試過??會點做嫁?

你邊間啊

城市

垃圾銀行 巴打小心睇路
呢間銀行我一蚊都唔會比佢賺

巴打咩事咁大獲
想請教下上律師樓簽正式合約 有咩要注意? 係咪要問申請左mortage既銀行on唔on list 諸如此類?

其實無咩特別 帶夠錢比大訂就ok
on list呢樣要問清楚

律師樓會幫你跟到足
你上唔到會 佢都無得埋尾收你律師費
其實西巴點解要睇到世界咁灰
十幾個回覆都講我女朋友走佬啊 唔會俾錢出黎
我寧願你屌我充大頭鬼

其實仲有好多女仔願意出黎捱
公一份婆一份
雖然我都明白社會上的確係有好多功利d既女人

你係愛你條女
就唔撚係要佢陪你為層樓捱廿年

你係有諗過俾幸福佢
就自己努力搵錢搵秘撈搞掂上會
叫佢有錢就自己儲起自己使!

今日你買個 三球單位
都要用盡老母 + 條女 嘅信貸額

第日你有事仲識得自己解決?

你呢條撚樣真係製造現今男女不平等既表表者

無問題
喜歡嘅可以繼續屌我
事主又唔係我

巴打,紅字部份我撐你
貧賤夫妻真係百事哀架

出街食飯都要諗過度過
其實呢
要女友一齊供

諗方法下話下話

行行前景唔同,我依家個位做到十年既已經45k-50k,有秘撈又多5k,加加埋埋夠首期

sorry 巴打們
語氣衰左d

仲要整多間做吸血鬼更難

唔洗sorry既 只係做人要有d推動力比自己嘛 一年前你話我今年會買樓我一定笑9你 但我就係咁岩上到車 呢d野無人知既樂觀d
睇黎又新高週未

中呀燒山
想請教下上律師樓簽正式合約 有咩要注意? 係咪要問申請左mortage既銀行on唔on list 諸如此類?

律師樓會幫你跟到足

但佢話收住2000蚊 連大訂印花稅比票佢 有無呢支歌仔唱?

律師樓會幫你跟到足

係咪律師費比住二千佢先?係咁嫁 到搞掂哂先找律師費尾數

律師樓會幫你跟到足

thx巴打

律師樓會幫你跟到足

thx巴打

我個間話成交後先收

律師樓會幫你跟到足

thx巴打

我個間話成交後先收

我當年

按揭批左 兩邊律師樓 對哂會

先叫我上去簽野 & 找尾數
屌好撚嬲....女朋友屋企人嫌我買樓...成日send啲幾多千蚊租屋既單張黎....都痴尻線...成家都怪人黎.....問我點解要買唔租....
簽左按揭 銀行話會約時間上去驗樓 有無巴打試過??會點做嫁?

你邊間啊

城市

垃圾銀行 巴打小心睇路

巴打咩事咁大獲

有個朋友
當年係城市銀行做,借左員工按揭08金融海嘯
全team layoff ,要佢一個月內還哂全數
好在我朋友屋企有底先無事

之前有巴打講過類似既野 又係炒左 員工按揭要一個月內還,其實係咪間間都係咁
屌好撚嬲....女朋友屋企人嫌我買樓...成日send啲幾多千蚊租屋既單張黎....都痴尻線...成家都怪人黎.....問我點解要買唔租....

咁有趣既喂 嫌人無樓就聽過姐 嫌人買樓都真係第一次聽佢哋無睇新聞嫁?而家買得起樓既都有番咁上下本事喎
其實呢
要女友一齊供

諗方法下話下話

sorry 巴打們
語氣衰左d

仲要整多間做吸血鬼更難

唔洗sorry既 只係做人要有d推動力比自己嘛 一年前你話我今年會買樓我一定笑9你 但我就係咁岩上到車 呢d野無人知既樂觀d

邊個笑9你咪撻呀誠哥句話
自住可買
再補返句
'你醒得過誠哥咩?'

Send張咁既野黎....我上網search 得百二尺唐樓(我估係劏房黎)都要4000蚊

我依家買左300尺多啲既單位,樓齡又新既都係每個月供唔洗14000蚊,咁都唔好過住間爛鬼劏房!?

嬲到震!!

你邊間啊

城市

垃圾銀行 巴打小心睇路

巴打咩事咁大獲

有個朋友
當年係城市銀行做,借左員工按揭08金融海嘯
全team layoff ,要佢一個月內還哂全數
好在我朋友屋企有底先無事

銀行員工樓按plan不嬲唔可以借,好多人以為係正野,其實分分鐘中伏,我表姐都中過

咁有趣既喂 嫌人無樓就聽過姐 嫌人買樓都真係第一次聽佢哋無睇新聞嫁?而家買得起樓既都有番咁上下本事喎

就係咁先趣,我周邊啲朋友都羨慕我買到,我未聽過有人會嫌棄人買左樓,最多只會嫌同屋苑比較買貴左,俾人笑返三五七日

就係咁先趣,我周邊啲朋友都羨慕我買到,我未聽過有人會嫌棄人買左樓,最多只會嫌同屋苑比較買貴左,俾人笑返三五七日

係咪想等跌
其實呢
要女友一齊供

諗方法下話下話

sorry 巴打們
語氣衰左d

仲要整多間做吸血鬼更難

自住可買
再補返句
'你醒得過誠哥咩?'

屌,問題係我依家係俾啲好既生活佢個女!搞到好似我錯左咁果下先激氣!唔知佢老豆老母諗乜....
其實呢
要女友一齊供

諗方法下話下話

sorry 巴打們
語氣衰左d

仲要整多間做吸血鬼更難

自住可買
再補返句
'你醒得過誠哥咩?'

屌,問題係我依家係俾啲好既生活佢個女!搞到好似我錯左咁果下先激氣!唔知佢老豆老母諗乜....

嫌你買個單位細?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞