[睇餸食飯]低調置業討論區(16)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
其實西巴點解要睇到世界咁灰
十幾個回覆都講我女朋友走佬啊 唔會俾錢出黎
我寧願你屌我充大頭鬼

其實仲有好多女仔願意出黎捱
公一份婆一份
雖然我都明白社會上的確係有好多功利d既女人

你係愛你條女
就唔撚係要佢陪你為層樓捱廿年

你係有諗過俾幸福佢
就自己努力搵錢搵秘撈搞掂上會
叫佢有錢就自己儲起自己使!

今日你買個 三球單位
都要用盡老母 + 條女 嘅信貸額

第日你有事仲識得自己解決?

又唔見啲女咁諗
佢係愛你 就應該願意供埋一份
個女仔買唔起樓你會唔會話佢廢?
都唔明點解你要幫啲港女講好說話
我寧願你屌我充大頭鬼

公一份婆一份

你係愛你條女

你係有諗過俾幸福佢

今日你買個 三球單位

又唔見啲女咁諗

如果啲三姑六婆 and 男家女家朋友,
都唔會俾説話 巴打 聽,
其實就真係無乜野既...
我寧願你屌我充大頭鬼

公一份婆一份

因為講錢傷感情,呢樣野永恆不變

借問聲,層樓落你名,又要佢擔保,又要佢幫手供,功利D 講句,佢得到D 咩

所以我同條女都有名
寧願遲d如果真係可以買第二層俾多小小錢轉名

真事
有同事plan結婚買樓 仲要係外父做裝修
搬埋入去同居一排
臨結婚前先發現條女有第二個
好彩個市係升 賣樓兩個人分錢算仲有錢賺
另外買返個單位自住

未結婚d野好講信字
香港無common law marriage

護眼
我寧願你屌我充大頭鬼

公一份婆一份

借問聲,層樓落你名,又要佢擔保,又要佢幫手供,功利D 講句,佢得到D 咩

所以我同條女都有名
寧願遲d如果真係可以買第二層俾多小小錢轉名

真事
有同事plan結婚買樓 仲要係外父做裝修
搬埋入去同居一排
臨結婚前先發現條女有第二個
好彩個市係升 賣樓兩個人分錢算仲有錢賺
另外買返個單位自住

未結婚d野好講信字
香港無common law marriage

護眼

以為自己入錯po感情台
其實呢度d巴打都係有心人 都係唔想見到麻巴仆街姐
不過做咩個個都感情受創口款
呢個世界都有好女人嫁唔好個個都睇到d女有樓有高潮咁先得嫁
我寧願你屌我充大頭鬼

公一份婆一份

你係愛你條女

你係有諗過俾幸福佢

今日你買個 三球單位

又唔見啲女咁諗

三姑六婆講嘢on9你唔係屌佢哋而係屌返巴打轉頭
我寧願你屌我充大頭鬼

公一份婆一份

呢點巴打我撐你
我女朋友都係好女仔嚟

少年,唔好咁天真
幾好O既女仔一講到實際問題就你估佢唔到

我女朋友夠好女仔唔拜金&唔大使&唔使我錢&儲錢儲得多過我&拍好多年拖結婚對象囉
但當我買樓話我俾左首期叫佢幫手俾錢裝修,話遲D 下層樓落佢名,
佢咪又係強烈要求話佢俾裝修D 錢係"借" 俾我而唔係"俾"我,要我遲D 要儲返舊錢"還" 俾佢等佢有錢買多間落自己名

咁我問佢,其實都反正預左下層樓落你名,錢都係一齊儲返一齊俾,"借" 同"俾" 有乜分別?
佢就話:唔同因為"俾"左你就係"俾","借"就D 錢都係佢O既
[quote]呀嫲巴,我tg同你講過,佢比八成你又唔想撻咪拎女友去借p loan,捱得辛苦d姐
同埋你用女友名梗係唔比啦,轉做未婚妻就得,神奇巴都講左,你唔信幫你唔到
個個都好幫你,但個問題係你唔夠首期,又要用三個人收入先過到壓測,你有冇諗過你唔係好ready買樓呢

其實全底薪都夠壓測
又俾改做未婚妻做9成
應該都冇乜大佬要打啦掛
最多到時搵多兩間銀行

麻巴, 我自己都搵5間, 叫朋友都叫搵最少5間
比form jei. 唔好怕煩, 到時按唔足仲煩丫

提提你, 追下post, 搵幾間唔一定用hkmc既
我都等緊其餘幾間offer

我都決定左下個月做預批再睇情況

就算女朋友會離開
我又冇落佢名
供唔起大不了賣左佢袋返d錢再黎過囉
況且我都決定做左預批先
唔洗死既

賣樓唔同賣股票 市好就有人唔睇都買,市差就
唔好嘈啦 做預批啦
條路自己撚揀

轉左topic啦 仲預批

我寧願你屌我充大頭鬼

公一份婆一份

其實註冊左結婚就係一人一半
我同我女友都係咁,過幾個月會買多層淨用佢名
呢個世界人同人講個信字既姐
我情願我之後受傷,我都唔情願唔信佢

但佢個case 都無講幾時結婚
一個唔該四老要擺酒佢又無錢又要儲2年
咁2年之間感情出問題點樣
仲有唔好忘記情侶搞婚禮時特別多衝突
其實我明麻巴點解咁急

因為銀行預批都要最快2星期 最慢都1個月

咁既市況應該好快比業主反價 / 賣左
我寧願你屌我充大頭鬼

公一份婆一份

你係愛你條女

你係有諗過俾幸福佢

今日你買個 三球單位

又唔見啲女咁諗

三姑六婆講嘢on9你唔係屌佢哋而係屌返巴打轉頭

你屌我on9又好,乜柒都好,
我講咁多都係希望 巴打 三思,諗真啲計清楚啲先,
呢個世界得老母呢個女人會無條件愛你,
唔係叫你諗到個世界幾現實幾悲哀,
但都要有最壞打算
其實我明麻巴點解咁急

預批邊洗咁耐

搵 按揭經絡 走一轉先,
佢地有 佣收,
你個case係可行,佢地先會叫你做。

太勉強,會勸你停
其實我明麻巴點解咁急

預批邊洗咁耐

轉左topic啦 仲預批

這裡是連登 連登有愛

問多幾間銀行
我有朋友幫 跟得好緊 但佢做間銀行手腳好撚慢
所以點都要問多幾間

間間銀行都水浸
唔憂做
老實,依家佢供仲平過租,計過上到既咪上囉
筆錢佢買唔買都係要比架啦,唔通真係訓街咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞