[睇餸食飯]低調置業討論區(16)

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
女友就自己衡量啦,際遇個個唔同,我個個拍拖己經冇分彼此,出街全部食佢用佢,我份糧就用黎儲同投資,依家買左樓佢都比晒副身家出黎,出年我地就結婚了
女友就自己衡量啦,際遇個個唔同,我個個拍拖己經冇分彼此,出街全部食佢用佢,我份糧就用黎儲同投資,依家買左樓佢都比晒副身家出黎,出年我地就結婚了

恭喜哂巴打
其實呢
要女友一齊供
仲幻想到第時買多間做吸血鬼?

利申:前年同女友同名一齊供,而家係老婆
無父母幹&自己搵唔多,覺得對唔住老婆
其實呢
要女友一齊供

依家冇唔代表你將來冇,諗方法搵多d囉
其實西巴點解要睇到世界咁灰
十幾個回覆都講我女朋友走佬啊 唔會俾錢出黎
我寧願你屌我充大頭鬼

其實仲有好多女仔願意出黎捱
公一份婆一份
雖然我都明白社會上的確係有好多功利d既女人

你係愛你條女
就唔撚係要佢陪你為層樓捱廿年

你係有諗過俾幸福佢
就自己努力搵錢搵秘撈搞掂上會
叫佢有錢就自己儲起自己使!

今日你買個 三球單位
都要用盡老母 + 條女 嘅信貸額

第日你有事仲識得自己解決?

你呢條撚樣真係製造現今男女不平等既表表者

無問題
喜歡嘅可以繼續屌我
事主又唔係我

巴打,紅字部份我撐你
貧賤夫妻真係百事哀架

只可以講句 夫妻買唔到樓 雙方都有責任
其實呢
要女友一齊供

諗方法下話下話
其實呢
要女友一齊供

諗方法下話下話

可能你份工人工唔會上
但唔代表人地唔會囉
其實呢
要女友一齊供

諗方法下話下話

唔一定月月清嘅
其實呢
要女友一齊供

諗方法下話下話

你連諗都唔敢諗,憑空變出黎咩
行行前景唔同,我依家個位做到十年既已經45k-50k,有秘撈又多5k,加加埋埋夠首期
就快裝完地板了
其實呢
要女友一齊供

諗方法下話下話

行行前景唔同,我依家個位做到十年既已經45k-50k,有秘撈又多5k,加加埋埋夠首期

諗下先會有機會嫁嘛 咩都唔諗 就算個市跌可以執多間你無錢都係得個望字囉
覺得對唔住老婆 咪諗下點樣比好d既生活佢囉 而唔係齋講對佢唔住
其實呢
要女友一齊供

諗方法下話下話

諗下先會有機會嫁嘛 咩都唔諗 就算個市跌可以執多間你無錢都係得個望字囉
覺得對唔住老婆 咪諗下點樣比好d既生活佢囉 而唔係齋講對佢唔住

我同佢都係難升職+人工升得慢
好就好在starting好少少
獅子銀行今日覆, h+1.3%
1.5 rebate
但借唔足
1.5 rebate
但借唔足

係咪要你先比1.5%再回你呢?
想請教下上律師樓簽正式合約 有咩要注意? 係咪要問申請左mortage既銀行on唔on list 諸如此類?
1.5 rebate
但借唔足

係咪要你先比1.5%再回你呢?

過左1%有可能唔係咩
我決定了
唔落訂了
一個月後齊文件做左預批先
到時樓價可能

算啦 條路自己揀
唔該晒各巴打

利申 乜都唔識 落晒訂先施施然學做按
再施施然比個業主拖長左成交期

最後武事 不過一個月後我已唔夠資格買
一個字 搏

業主拖你成交期
你可以告佢毀約,
食雙倍訂!

我唔識野到一個地步
係簽臨約已比佢拖左成交日

咁應該唔叫拖喎
不過我成交期都3個月
聽aa講衣家有客9個月成交期都制

因為我當時根本唔識
原來咁樣我會有好多風險

經一事蔡一智

有咩風險??
簽左按揭 銀行話會約時間上去驗樓 有無巴打試過??會點做嫁?

你邊間啊
想請教下上律師樓簽正式合約 有咩要注意? 係咪要問申請左mortage既銀行on唔on list 諸如此類?

其實無咩特別 帶夠錢比大訂就ok
on list呢樣要問清楚
簽左按揭 銀行話會約時間上去驗樓 有無巴打試過??會點做嫁?

你邊間啊

城市

要著西裝 最好黑色
我決定了
唔落訂了
一個月後齊文件做左預批先
到時樓價可能

算啦 條路自己揀
唔該晒各巴打

利申 乜都唔識 落晒訂先施施然學做按
再施施然比個業主拖長左成交期

最後武事 不過一個月後我已唔夠資格買
一個字 搏

業主拖你成交期
你可以告佢毀約,
食雙倍訂!

我唔識野到一個地步
係簽臨約已比佢拖左成交日

咁應該唔叫拖喎
不過我成交期都3個月
聽aa講衣家有客9個月成交期都制

因為我當時根本唔識
原來咁樣我會有好多風險

經一事蔡一智

有咩風險??

Eg你中途同層變凶宅
可能按都按唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞