賣咗十年眼鏡,您問我答

1001 回覆
81 Like 5 Dislike
近視1000度, 散光250度
如果想配HOYA VG 1.74大約幾錢?

同埋如果副架 47口19-140, 配1.74同1.67 分別大唔大?價錢又會差幾多?

深近視真係好煩, 由幼稚園開始戴

要睇埋您個PD, 不過細架對鏡都唔會太厚,但過千近視加深散光Hoya 1.74要訂海外,都要成五千銀

嘩屌原來都要咁貴, 有無其他廠係無咁貴介紹下?
諗住自己買副架去寶血醫院配 O唔OK?
同埋47口19-140係咪都算係細架? 唔該

如果您焦點係66mm(47+19就大約係就中焦點) 咁副架就very good (以焦點來講)
藍光1.74應該無咩平子平,仲要深散光入Lab...
做過某大眼鏡wholesaler back office,睇完呢個post之後,有種講唔出口既感覺
巴打,我想配副打籃球用的眼鏡,應該叫護目鏡?請問咩牌子性價好?
另外,係咪要配埋防爆的膠鏡片?
左右眼近視大概175-250近視,200幾散光。

配有內圈果d運動太陽眼鏡,有d會有透明外鏡揀

想搵類似呢款,有無牌子介紹?
同埋入邊可唔可以有內圈,配近視散光鏡片?

最經典就係Oakley Jawbone
呢d鏡圈本身已經可以配片,不需要內圈
我自己就麻麻樓上鋪
唔一定係眼鏡
個種搭𨋢上去又唔知幫唔幫櫬感覺好大壓力

樓上舖d客買嘅比率高過街舖嘅原因就係呢個
做過某大眼鏡wholesaler back office,睇完呢個post之後,有種講唔出口既感覺

wholesale來貨價同零售價梗係無得比啦
啱啱敗左副Masunaga連Hoya變色

唔關價錢事,只係覺得公司個大方向同市場上hit緊既野真係天與地
配咗swixxcoxt嘅鏡無耐
但第一二日已經發覺有細小點點喺鏡內
送返廠換過都係一樣

呢種情況係咪咩廠都一樣會有?無得避?
定只係我太「小心眼」

唔關價錢事,只係覺得公司個大方向同市場上hit緊既野真係天與地

巴打係咪Luxott......?
係咪有啲人對眼近視到一個度數就會停
例如我由細到大去驗眼都話我100度 但我呢十年係不停打機 傷眼行為等等...

唔講啦,行頭好細,怕俾人起底
點解Dita咁貴?可以介紹下?
有咩相似斯文款推介下?
有咩相似斯文款推介下?

啱先睇到成6k
貴框值唔值個價

好難講,幾百萬一副Lotos都有人買同覺得值,不過巴打如果唔想買brand name,咁中低價嘅日本架好似Oh My Glasses個人認為就值嘅

咁岩今日就係睇左oh my glasses
想問下 呢兩款 見d鋪賣千四五 值唔值
同埋係邊個款 上網搵唔番同款同色

另外我問過五百零蚊既好鏡片
你問我度數
右: sph -250 cyl -150 axis 15
左: sph-225 cyl -125 axis 180
咁即係點

咩model;?

依家興日本架嘛,歐洲行係難搞d

咩model;?

gms 817
配咗swixxcoxt嘅鏡無耐
但第一二日已經發覺有細小點點喺鏡內
送返廠換過都係一樣

呢種情況係咪咩廠都一樣會有?無得避?
定只係我太「小心眼」

coat得唔靚當然要換
去大舖頭定樓上鋪好

舖會平d
大舖買求心安

左眼200幾近視右眼300幾極小散光。有做開運動。價錢唔係問題。有冇牌子介紹?配開Rayxxxx

做開運動IC berlin果類直臂薄架加對PC鏡就

love you

依家興日本架嘛,歐洲行係難搞d

有時d同事問,點解公司都有差唔多既野,但我地個d唔hit,我真係答唔到
係咪有啲人對眼近視到一個度數就會停
例如我由細到大去驗眼都話我100度 但我呢十年係不停打機 傷眼行為等等...

好似高度咁,有人form 1之後無高過,有人高中仲生高緊一樣,眼睛都係一樣有呢個先天因素在內

唔講啦,行頭好細,怕俾人起底

我都係咁話
有咩相似斯文款推介下?

因為香港代理食水深,要度所有零售商統一訂價
去日本/美國買隨時平一兩千
貴框值唔值個價

好難講,幾百萬一副Lotos都有人買同覺得值,不過巴打如果唔想買brand name,咁中低價嘅日本架好似Oh My Glasses個人認為就值嘅

咁岩今日就係睇左oh my glasses
想問下 呢兩款 見d鋪賣千四五 值唔值
同埋係邊個款 上網搵唔番同款同色

另外我問過五百零蚊既好鏡片
你問我度數
右: sph -250 cyl -150 axis 15
左: sph-225 cyl -125 axis 180
咁即係點

款我慢慢睇
鏡片五嚿應該做到Hoya 1.5鏡片,唔開坑夠用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞