賣咗十年眼鏡,您問我答

1001 回覆
81 Like 5 Dislike
香港mykita會唔會有大陸假貨架巴打
驚買錯

聽個大陸做廠嘅講,係有高仿嘅
不過買得mykita就唔好貪果幾嚿,即使溥儀同出面價錢都唔會爭太遠

其實有無話用咩辦法分到堅定流?
真係幾鐘意mykita d款
點睇projeck produck呢個牌子?
同埋蔡司鏡值唔值千幾?
想問下眼睫毛好長成日掂到鏡片係唔係換副有鼻托好d?
另外之前整到隻眼加深左百幾度正唔正常?

有鼻托會舒服D
整咩整多一百度出來?

之前有野吉眼,隻眼紅同痛左成個星期好番去配con就無啦啦深左成百幾度

有機會角膜有嘢喎,會影響度數,最好好返晒,搵視光師睇吓(落slit lamp同螢光劑 睇角膜),好多地方配con會忽略咗呢樣
驚買錯

不過買得mykita就唔好貪果幾嚿,即使溥儀同出面價錢都唔會爭太遠

mykita 係個鉸位特別高彷難做得到
同埋呢類高彷耳套同鼻托都係流流地嘅
巴打你老唔老實 想搵你配眼鏡
齋換鏡片, ~$2500左右全視線有咩推介???

essilor啦,不過都要睇度數嘅

~400近視, 200散光

用nikon都夠比

若果預戴幾年, 配咩鏡好d? 要預幾錢左右???
驚買錯

mykita 係個鉸位特別高彷難做得到
同埋呢類高彷耳套同鼻托都係流流地嘅

明白,唔該巴打!
點睇projeck produck呢個牌子?
同埋蔡司鏡值唔值千幾?

對韓國潮牌嘅品質不予置評,以款來講呢就唔好預佢地個款會好襟與,千零蚊玩吓可以,如果貴到Gentle Monster就不了
蔡司鏡入門果隻清銳其實品質同價位都同Apollo一類差嚟多,係隻coat易抹d同防塵d,唔好預佢地可以好似Hoya VG鏡咁防花
巴打你老唔老實 想搵你配眼鏡

老老實實,唔好搵我
眼鏡代理sales留名
齋換鏡片, ~$2500左右全視線有咩推介???

essilor啦,不過都要睇度數嘅

~400近視, 200散光

用nikon都夠比

若果預戴幾年, 配咩鏡好d? 要預幾錢左右???

全視線鏡嘅話因為Hoya都係用舊coat SFT,如果貴過其他牌子就唔太建議
視光師巴打講果隻Nikon 全視線我呢邊無賣,所以不清楚
essilor Forte UV coat 加全視線間廠聲稱會比其他品牌快少少,隻coat都ok嘅,可以考慮
樓主有無D性價比高既太陽眼鏡介紹下?
諗住夏天戴型下

要襟用嘅Randolph Engineering
型嘅各大韓牌幫到您
700近視300散光

係吙無得做laser

眼鏡好撚貴
700近視300散光

係吙無得做laser

眼鏡好撚貴

有,不過未必有醫生肯做,做咗都可能要戴眼鏡
700近視300散光

係吙無得做laser

眼鏡好撚貴

有,不過未必有醫生肯做,做咗都可能要戴眼鏡

同埋700近視300散光其實千零蚊都有交易,唔超過呢個近視同散光Hoya VG有現貨,唔介意厚嘅千d蚊有一對,貴買平用返三幾年
用消毒酒精紙抹rayban黑色粗框眼鏡傷唔傷個框?

傷,隻架會啞色得好快
點解要用火酒紙抹眼鏡呢?

消毒
小弟易出汗同油
沖完涼上床前會抹一抹先帶
有冇其他清潔方法?

傷,隻架會啞色得好快

消毒
小弟易出汗同油
有冇其他清潔方法?

教巴打您一個方法,臨瞓前:
用「洗碗用洗潔精」開稀起泡之後,搽落鏡架度,然後用凍水沖乾淨,搵眼鏡有印乾鏡片d水,同埋抹吓隻鏡架,就會好乾淨同襟用了
3000 budget
200度近視 50度散光
想配全視線,架想要輕d
有咩鏡/架牌子推介?

傷,隻架會啞色得好快

消毒
小弟易出汗同油
有冇其他清潔方法?

教巴打您一個方法,臨瞓前:
用「洗碗用洗潔精」開稀起泡之後,搽落鏡架度,然後用凍水沖乾淨,搵眼鏡印乾鏡片d水,同埋抹吓隻鏡架,就會好乾淨同襟用了
並真一d奢侈品牌框 眼鏡鋪平均食水深唔深 我配左對一千近視 二百散光跟一個基本樣既Burberry 個鏡片係1.74 佢話係最薄個隻 二千五 佢個框本身寫1980...
有800幾度近視,小小散光
有無得配太陽眼鏡
散光con 邊飯性價比最好 月換

樓主
知唔知有咩來路可以比較平d買到呢款眼鏡?
Thanks

白山,巴打您都係搵fd幫您喺日本買啦,呢隻牌子日本都難搵到地方賣(除咗專門店)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞