賣咗十年眼鏡,您問我答

1001 回覆
81 Like 5 Dislike
激光矯視同埋新出既微笑矯視成功率高唔高?多唔多後遺症?同埋散光加近視係咪都可以做?
有冇藍光鏡推介 隻眼成日都好乾

對Gunnar有咩評價?
Smartbuyglasses hk 真定假

同官網有無分別?
巴打,八掛問吓,如果我想喺眼鏡鋪訂一啲佢無買嘅牌子,係咪通常都好難拎到?

同埋想問吓你會點排
Nikon see coat , hoya vg同essilor?
留名,想買副一千蚊筆直想鏡連架
普普通通黑框係咪去蛋配就ok?
隻眼一帶con就好乾好易勊 同埋會暈
試過day con同月con都係咁
自己本身有散光
但戴緊果隻冇散光度數
會唔會因為咁
定係唔適合戴con
做眼鏡批發公司
名牌中的 高級line 食水好深
其實珠寶首飾都食水好深
Bro 想問下 Lunor (非steve jobs款) COMBI果類,邊度買會抵D?

香港都幾難買,代理都唔多派貨

ok, thanks thanks !
做眼鏡批發公司
其實珠寶首飾都食水好深

Tomford 個間?
留名,想買副一千蚊筆直想鏡連架
普普通通黑框係咪去蛋配就ok?

蛋以前都有平靚正
而家平野冇咩㨂
近視250度左右 散光 50度左右

見到就想問到底邊到配全視線嘅鏡片連鏡框好?

跳住黎追post 你話連鎖店間間差唔多,私人鋪可能好啲,但係私人鋪到底有無咩好介紹呢?

第六代五百
第七代700
任君選擇
香港眼鏡食水深到仆街.
過年前去左轉日本,配左4副眼鏡
2副精工1.67 防藍光.
1副YOHA 1.67 全視線
1副YOHA 1.67 全視線超感光
差唔多日本配4副價錢=香港配1副

另外有個朋友專登2日1夜飛去日本配眼鏡.成程TRIP都仲平過香港配2百幾蚊

方便從來都係要付出代價嘅....
香港眼鏡,除咗日本手造架近年減到同日本差唔多之外,其他例如fashion brands一直係唔抵買
不過香港都有幾百蚊package架連鏡,當然款就差少少啦

JINS 鏡架連YOHA 1.67 全視線 , 一副價錢叫1千左右港紙.
香港眼鏡88, 靜係YOHA 1.67 全視線齋鏡, 已經賣3千幾
自己唔介意鏡架咩牌子,當然唔係淘寶個D鏡框, 帶左落去舒服唔柒就得.
不過其實日本JINS,眼鏡市場,ZOFF D 款都唔岩我心水...
我左右眼都800度,散光各有二百幾
長期帶con,人老左開始頂唔順,

想問下有無咩眼鏡係咁深近視但睇落鏡片超薄,睇落無咁多圈圈,比人感覺係得二三百度咁?

錢唔係問題,但會去到有幾貴?

呢位巴打,有錢就當然選擇有咁薄得咁薄,日本東海光學嘅1.76雙非球面鏡啦,不過對鏡來架都要成兩千幾銀,出街隨時6-7千

其實800度揀隻細圓架,焦點盡量就中,就唔會厚。
男友副眼鏡壓到佢耳仔痛,拎去舖頭整左都係咁,仲可以點??

拎去第二間整,第一間一定有嘢未較好
做眼鏡批發公司
其實珠寶首飾都食水好深

香港D鋪租咁貴.毛利好難唔高
點睇tonysum 呢個牌子?
我想問,我眼鏡片少少花,其實有無得拎去眼鏡鋪打磨下?
遠視鏡係咪難搞啲
好耐無驗眼
遠視4~500度 散光唔記得左

次次配 揀框都話我鏡片太厚
個框唔啱我

遠視鏡因為鏡片細(近視片一般75mm,但遠視片好多時只有65mm鏡甚至更細),所以好多時要揀架一定要揀就中嘅(即係左右兩塊鏡嘅距離同瞳距一樣),再加上「刀邊」即係入lab做對盡細直徑嘅鏡,咁就又輕又薄啦,遠視鏡片中心厚度同鏡片大細成正比咖
Zeiss 係咪冇得輸
配左成4千蚊 2百散光
返大陸配眼鏡邊到最好 佢地驗眼準唔準架因為我近視散光都好深 定係應該香港驗完再上去買
如果想配XTRActive 有咩牌子建議?

essilor, swisscoat 其實選擇不太多
不過超感光鏡幾時都灰灰地咖喎

無計 車箱入面都變倒色既 好似得依隻 如果250 散光大約幾$ 可以入手?

xtractive車房片如果唔做超薄應該同視無限差唔多價
散光 形成 有冇得唔靠手術個方面恢復?

有冇見過啲熟客 近視散光 唔靠手術個方面好番咁啲?

形成左又可以點樣防止增加?

散光成因暫時仍然眾說紛紜,好多時散光都好穩定,係反而近視會加加減減
坊間偏方好多,食藍莓,做眼部運動,甚至拍打腳尖都聲稱有效
暫時真係有效緩減近視應該都只有角膜矯形鏡Ortho-K
見巴打講多都係hoya zeiss nikon,
點睇seiko鏡(日本製或者其他地方)?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞