大學 notebook 折扣優惠集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
如果只普通文書既話最多CAD ,夠唔夠?
竟然有 iMac 賣
POLY
Lenovo ThinkPad X1 Carbon G7 (i7, 14", Black)
HK$ 11,999

Lenovo Yoga C740 (i7, 14", Platinum)
HK$ 9,499

Lenovo ThinkPad T490 (i7, 14", Black)
HK$ 9,399

呢三部抵?
有冇其他U有更好選擇
唔好買lenovo dell xps屌打
有 U 出 XPS 咩
想要15吋
Hku/city alumni
唔難有朋友讀隔離u吧?
https://www.hknotebook.com/np19/m.hku-dell/pcs-info?pid=xps13_9380_i7
DELL XPS 13
出左好多隻
I7 LATEST GEN 得 8GB RAM 配
Dell Inspiron 15 7591 (i7, Silver)
HK$ 8,899

點解呢部平過XPS咁多
poly學生可唔可以去hkcc買?
買razed blade stealth 13好過
近排有減價
Razer
用料有分別,xps用最靚料,一體化金屬,靚display panel etc
同問
啱啱睇佢個網好似唔得
Poly surface pro 6 抵唔抵
CAD 2D定3D
各位緊急,你地覺得Acer Pedator 點

利申:電腦展揀緊
上年跟u優惠買左部lenovo ideapad,貪佢有gtx1060,15寸可以打機咁。
點知用落成日都lag機同hang,充住電既時候會勁lag,跟住呢幾日仲要一開我的電腦就會hang。呢啲情況係正常定點明明我好少用佢
有無睇過啲溫度
唔出街係咪 Inspiration 好過 XPS 13
想要大 mon
咁又冇,今晚試下check,即係overheat?但好多時我都係淨run一個software/上網睇片,禁野都會有lag既情況。
如果我淨係諗住買部notebook 用嚟傾project 上堂睇下片
唔洗打機 有冇邊部好推介

本來諗住買MacBook 不過都要成8k
士多有冇link?感激
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞