大學 notebook 折扣優惠集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
可以搵人幫你買架嘛
surface pro 最大問題壞左無得整
平又有顯卡,通常睇acer
dell 網店inspiron 13 5391平過hknotebook
https://www.dell.com/zh-hk/shop/deals/thin-light-deals
7390、9390 都係機型號
ownship 8代U係9380 ,7390 10代
Thanks. 有冇人訂左xps13 10th cpu大學機, 你地幾時有得取機? (自己訂左xps13 10th cpu 8gbram, 512ssd, 佢仲顯示緊29-oct 前會通知取機日期)

2018開始已經唔會太熱
我個部由朝打mont hunt 打到晚,都完全無問題,成年都無因為熱而hang/reboot
講緊係係圖書館玻璃房仔打都唔會覺得風扇會嘈到人
唔該巴打先
其實我都唔知部電腦既需求應該要點好(8/16gb ram 同用啲咩graphics)
主要係行vm 寫app 同剪片多
所以先想買部好啲
如果budget 多啲到8000係咪會好啲
same
acer swift 5 博唔博得過
完sem都未有機
我買黎工作上用機, 不過都想快d 拎, 等部舊xps 13 9343 (第一代)可以退役, trade 走佢)
大家買左xps 13 你地要黑定白色? 自己要左白, 不過都怕怕地會變黃.
終於再有時間更新

除了小部分資料要再找找之外,其他大部分都已經入晒

大家買得開心一點

我都睇緊機
我都係白 想知邊度有套買
swift 3 同 swift 5 10th gen cpu點揀好
spec基本上一樣
i7 1065g7 16gb ram 512ssd 14'
分別係 3冇左touch screen 有mx250 1.2kg
5就有touch 得內顯 990g
差咗$1000
師兄我上幾層都係煩緊同一個問題
又想要有獨顯,又想要有 5 嘅輕薄靚 mon

我掙扎緊買 Swift 3 算,定係博下遲啲出面有冇得買 Swift 5 10th gen i7 + MX250
你等得街舖有學院價都冇左。

其實SWIFT 3 啦。 1.2kg唔重啦
睇你會唔會打機。

我有部1060 notebook 所以冇所謂
主要都係返學用 同埋帶去旅行為主
打機用檯機
巴打,你地會唔會考慮下swift 7,有齊晒獨顯+輕薄+touch mon
無巴打諗dell 7391?
1kg內
有獨顯
955g
Dell ins 7391 R1720
Acer Swift 5 SF514 i7

一樣價錢同重量咁濟 邊部好啲
兩部不相伯仲。

ACER 4年保電1年
DELL 3年保電1年

買DELL。ACER售後比較差。
香港唔多見 SWIFT 7。 而且行Y系處理器。 只有兩個 USB TYPE-C。
我想買swift 7反而搵唔到地方有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞