大學 notebook 折扣優惠集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
MacBook pro為例, 而家賣緊嗰款都只係出咗幾個月, 我就唔信會有翻新機
點解冇人提過acer, 10gen i5 6千有找,4年保
acer 伏伏地
點解?

利申 fm
PolyU 資料已入,準備緊其他 U 的資料,有新牌子加入戰團
撐警不了
[大專生唔好中伏]Acer高層Irene Lam講啲咁嘅嘢!!!
https://lih.kg/1460303
屌得256ssd 撚夠用
Acer 定 Dell 好
最好可以打機唔太重
睇咗Acer Swift 3 10Gen I5 好似幾好 五千幾有交易
Dell就唔識揀
有無巴打推介?
果部得256ssd 我都諗緊
最多加隻外置如果唔夠用
我見樓上講啲Ownership賣次貨
其實差二百蚊同贈品我應唔應該買好
我想買Apple MacBook Pro 入門256Gb
買左係咪應該退貨
Apple care好貴我真係買唔起了
有apple acer vaio samsung asus ownership quota
有興趣留tg
cityu student program 我見acer個網有埋alumni registration, 所以alumni 都可以買acer? 有冇巴打試過得?
https://www.eduoffer.com/online/register?sid=62
我想買Samsung notebook 9 pen 13"
係咪係痴線
hku
acer swift 3 10th i5 512ssd $5988
有4年保
平過dell / Lenovo 勁多
唔知係咪acer大伏先平咁多
AppleCare真係要買
acer本身就係定價低d
TG : chauncey1022
ASUS zenbook 13 UX333FN/UX331UAL有無伏?
自己notebook ownership 無asus
頂係edu offer買咗部ipad pro,點知有死點,換機要等成個月因爲佢要再訂過

雖然唔關間嘢事,不過去apple store買方便同有保障啲,至少一開就壞都有得換
Dell xps 定 thinkpad x1 好
asus zenbook 14 i7 8565 16gb ram mx150定係 hp envy 13 i7 10510 8gb ram mx250好

Envy 13
cpu同顯示卡比較新
搭單一問:
諗住買 Envy x360 13 ryzen5 3500U $6990
諗住拎出街/上堂用貪佢可以當埋tablet用抵唔抵買?
唔係幾明ryzen core同intel core嘅性能上有咩分別,求解答
輕量使用ok
3500U 大概同 i5-8250U差不多 CPU差佢少少
但內顯比佢強
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞