大學 notebook 折扣優惠集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
係呀,朋友叫我自己淘個轉插就換到
一定係256gb

128gb垃圾
想買部gaming laptop, 暴大得hp Lenovo ,omen https://www.hknotebook.com/np19/m.cuhk-hp/pcs-info?pid=omen_15_i7_240 好唔好?
下 拆出黎好易整爛
good luck
應該無伏
想再平d就睇下amazon post
AORUS 15-X9-RT4BD 15" Thin Bezel FHD LG IPS 144Hz LCD, Intel i7-8750H, NVIDIA GeForce RTX 2070, 2666MHz 16GB RAM, Intel M.2 PCIe NVMe 512GB SSD, 2TB HDD, Win10, Ultra Slim Metal Chassis Gaming Laptop https://www.amazon.com/dp/B07MW5YKZC/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_-vmCDb9N7DG1D
同價上到2070
可唔可以講多d
你買咗128gb就會後悔

256gb我都嫌少

用得耐,冇位要剷嘢就會後悔點解唔買大啲
想問下hkcc有冇話一人有幾多quota thx
DELL G3同ASUS ROG
係咪後者performance好啲?

利申: 電腦半桶水
印紙?
2000個
冇野 以為係cc討論區
自膠
買notebook有冇限一人一部
咁想問值唔值得順便買埋個3年既Apple Care+?睇返個價錢都要成$1400蚊左右
睇你自己姐
我就冇買
搭單問 其實我唔係學生 但問到朋友借
想問下買翻新機好定去士多直接出好?
想問下surface系列係咪全球保?
er........
我唔太熟翻新機係點
不過俾著我買翻新機,我就會買耐啲AppleCare
硬係覺得會多啲暗病
同問,如果係HkT買嗰啲係唔係都有機會係翻新機,會唔會有啲係全新機?
我冇資料呀
可以roadshow個陣問下啲職員

不過我估唔會係翻新機
佢全新機都賺唔少

亦都冇咁多翻新機俾佢賣掛

有無熟行情嘅巴絲可以幫手解答下
其實如果依家網上訂購,通常幾時有得拎?
部部唔同,所以要自己睇,有啲月中,有啲月尾
以前就好似得, 而家已經焊死曬喺底板度冇得換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞