大學 notebook 折扣優惠集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
想問下hkcc升上poly帶有得經返cc買notebook?

poly冇dell同acer
其實冇必要買
你上堂唔會開啦
傾pj借nb就得
屌 polyu d機超貴

Dell定 Hp好
普通文書機 打下食雞
今日攞左x1e 但15.6感覺太大部
Mba 定係surface 好
普通文書用
風扇會唔會好大聲
驚散熱問題
https://www.hktshop.com/nop/polyu_cpce2019/acer-aspire-3-a315-i5-mx230-nx-hg2cf-002.html
本身有啲想買呢部 見佢storage多 自己又鍾意藍色
但上網搵呢部嘢就完全唔見有關於佢嘅介紹
然後理性少少睇 佢電池好似有啲唔持久 同埋好似都唔輕
同埋係官網搵 都完全唔見呢部嘅蹤影
到底呢部係咩黎
呢部嘢係咪舊款 我應唔應該買好 求解答
重少少都冇所謂 我淨係驚買完返黎 部嘢係好多方面都唔掂 然後好快玩完 咁就中伏
mx250 呢張卡水平係大約點?
冇校友咩?退役太空人 都有得買
有vtc quota可以幫買
我都想買呢部 好輕
但唔知抵唔抵屌
真係好輕 但要等到十月先有得攞
你呢個係咪唔係ownership programme?我見個網冇Acer
有 hkcc
IVE校友想買ACER SWIFT 5 SF514。冇得買。

買左 ASUS UX431FN i7型號。

再等ACER SWIFT 5 SF514 (14吋) 10代。真係輕。
但唔知道會唔會似 SF515 (15吋) 將系統SSD onboard

聽聞螢幕A面太薄好易爆。

照等。
MSI PS42 8RC
我主要用部notebook嚟上堂,次要會玩少少total war,呢部好唔好?
處理器: Intel i7-8550u
作業系統: Windows10 Home
顯示屏: 14吋
記憶體: 16GB 2666MHz DDR4GB
硬碟: 512GB
顯示卡: Geforce GTX 1050 4GB
重量: 1.19kg
尺寸: 322 x 222 x 15.9mm
硬碟類型: SSD
其實thinkpad X1有咩唔好,睇左咁耐除左大家唔鐘意個牌子之外好似無咩問題?
入門
有好過冇
7391 dell點睇
想問係咪有張終身學員證就係退役太空人
Ust 定 polyu 抵D?
用到幾多個鐘?
Cccu apple士多係咪冇折
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞