大學 notebook 折扣優惠集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
M$ B+ 話冇收錢都冇人信
係咪真
有人話acer易壞
我自己就用過一部acer 大約5年左右 係個moon多幾條直痕 其他冇咩野
Dell 真係垃圾 qc 好差
xps13 用左3年 換左2次底板
巴打部Spectre好唔好用? 見10k頭想買部
我係amazon買renewed
i7 16gb 512賣1k usd ,但未送到
想問下MacBook air 128GB夠唔夠用
可以參考隔離amazon平notebook個post
想問zenbook 13 定 Lenovo IdeaPad S340

有無用開acer嘅ching可以畀啲意見
睇中咗部9代i7,1660Ti嘅acer賣$9800
唔知用嚟打機加做嘢抵唔抵
想問下asus hp Lenovo 打少少機邊個好啲
有冇人買notebook可以順便比我搭單買bundle offer(最好city or poly)

或者我都可以幫手買notebook (apple, samsung, acer)

tg:
https://t.me/r1rmyding
因為電腦展好平忍唔住手
6000-8000budget 買咩機好
牌子有 Acer dell hp Lenovo
唔打機
想問下如果只有5000左右budget買部notebook去美國留學用有咩推介
方便係紐約維修既話
隻689蚊G903抵唔抵屌
原來恆生個Cash Dollar回贈最多$300
問題係唔係個個都會揀送去Rescuecom維修
單係送返原廠果d佢已經計唔到
比起d data center hdd壞碟率報告
呢d睇下好唔洗太認真
128gb ssd+1tb hdd 定係256gb ssd 好
想問下大家呢部Dell點
諗住拎黎文書睇戲多,唔打機

https://www.hktshop.com/nop/polyu_cpce2019/dell-ins7391-r1500.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞