大學 notebook 折扣優惠集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
巴打買左未
有dell quota
拿唔拿埋番學

需唔需要剪片或畫圖
今晚會再 up 資料
IED 係咪無咩優惠:?
我睇睇先答你

因為今年變陣, 例如 cityu 拆開學生和畢業生, 加上好多學校押後預訂期, 所以要好遲先有資料加入
因為ROG隻敗家之眼同外星人嘅名就係就值幾千
已有ipad mini 2,覺得32GB唔太夠同mon太細,有D 想換 ipad air 3 256GB wifi版, $4,629大約係正價9折,平得好少,抵唔抵屌?
HKCC到買果啲notebook係即有貨定係要訂
有無人了解過?
City老鬼
想買部i7 16gm
Dell Latitude 7400 定 XPS 13好?
想買部15.6吋嘅手提電腦, 睇咗唔同牌子嘅window機
見到ASUS VivoBook S15好似唔錯(1.8kg), 大家點睇?

VivoBook S15 (i5) $6998
https://www.hknotebook.com/np19/cityu_al-asus/pcs-info?pid=vivobk_s15_i5

VivoBook S15 (i7) $7998
https://www.hknotebook.com/np19/cityu_al-asus/pcs-info?pid=zenbk_s15_i7
想問budget七千文書機嘅話dell ins邊部最好
會日日拎上堂唔執相唔打機
電腦白癡唔識揀
https://www.hktshop.com/nop/polyu_cpce2019/windows/dell.html
新嘢唔知會唔會有咩暗病
最好等多個幾月睇下先
粒u係勁?
10代 ice lake, 主打慳電, 性能唔係特別勁, 不過夠你開曬Office Chrome Spotify 都唔lag架喇

如果想勁少少咪買隔離同款部i7, 睇你讀咩可有咩需要姐
AMD CPU 係咪同I5 I7 差好遠
有沒巴打系notebook program買機可以搭單買隻mouse 睇中隻mx master
但依部個mon睇片靚嗎?
唔差 普通高清咁囉
佢係差在個樣難睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞