大學 notebook 折扣優惠集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
都係既
但聽聞xps唔好跟學校買好啲
上官網/出去買 不過我都唔知點解
大家點睇hp spectre 13
過兩日去hkt白撞睇下有無得提早攞機先
本身要下禮拜日先有
https://www.hknotebook.com/np19/hku-dell/pcs-info?pid=ins_13_5k_i5
https://www.hknotebook.com/np19/hku-lenovo/pcs-info?pid=ideapad_s540_i5
諗緊ideapad s540 i5 14' 定 Inspiron 13 5391 i5
佢哋基本個spec都差唔多, 差在條ram, SSD size 同重量。
平時每日都拎電腦上堂,間唔中玩下fifa / football manager。SSD size就唔太介意,而家部notebook都係用緊256GB都夠用。自己偏向dell多啲,因為都輕400g而且13.3'同14' mon都無乜分別咁,但係去roadshow摸過長期插住電好似少少熱同埋dell個QC聽講唔多好。 大家點睇
我都諗緊
但粒電好似好細
有冇人試過嘈過個pick up period

campus time slot full晒 唔想等多半個月
Lenovo C340
值得買?
Core i5-10210U 10th Gen. CPU
1 TB SSD
$7000
內顯最盡打下lol
想要抄notes方便d dell邊一部好啲
點揀好
hkt定studio a買好
macbook air 究竟買128定256啊
放心啦 唔full都唔代表有得拎
同問
巴打都係想買MacBook air?
唔係好見人講y7000se 對唔對路?
見y740舊電完全唔掂
ipad都咁缺貨咩:(
照買Apple care
128應該唔夠用
有無人知X1 carbon 係用咩u?
10代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞