大學 notebook 折扣優惠集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
要睇吓你想買果款機有冇stock
有stock試過9月頭可以拎機
無的話等到10月尾頭都未拎到
嘩 HKT 最快要9月20先拎得
Hp top spec果部omen 15買唔買得過
有無師兄幫手望望dell Latitude 7300 i5 個keyboard 有無背光想買呢部輕得呢部可以插爆32GB ram
岩岩睇左陣
Lenovo果部y700 se 11000幾有2060加1t ssd同32g ram
C/p算係打爆左Top spec omen (y700 144hz, omen 240hz+gsync)
係唔知有無咩鑊氣/支那牌子有無後門
諗諗下又唔多想買
已經有部zenbook跟左我幾年無穿無爛仲行得
要打機拎少少錢買部ps4 pro玩到爛哂grade grad唔到都得
認真抵屌,我諗住買
重咪當做gym
有無surface pro 嘅代替品 最主要要 輕 長期 有筆
見到pro 6 128 同 256差成二千幾 唔係幾買得落手
Budget 10k
想知用autocad同打ps4買咩好
又要輕又要萬頭

去Amazon買
AutoCAD 2D乜機都夠 PS4只係screen project咋嘛
hkcc acct 唔打機 想買部輕身D 窮撚
求推薦thx
想輕出腦場睇,Zenbook 13 2019, i5+MX150, 1.09kg, 靚仔機, 做緊7200
Poly買apple野加apple care+好似無平
上年明明有
CCCU學生想問呢兩部邊部抵屌啲同埋有乜嘢分別
For打機
M15係Alienware輕薄旗艦機, D5係入門電競notebook,
Spec就一樣,睇你想平定好啲performance
兩部機差得遠唔遠 有時會玩下witcher個啲game 都想畫質好啲同順啲
如果你要呢個spec,出腦場睇好過
輕薄 ASUS GU502/ MSI GS65 <2KG,拎返學校都好啲,平過17000,又有得即刻拎機走
但asus會唔會易壞 見上面有巴打提過A字頭都唔太好
Acer only, ASUS Rog 黎㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞