大學 notebook 折扣優惠集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
Full Load 會過熱, 另外係機械革命貼牌機。換零件拆機極麻煩。

我幾鍾意有番三盞燈仔係左邊。
輕身。
8月蘇寧見過有部 i5, 8Gb, 256Gb SSD ASUS Zenbook 135998。 好輕。 好似係UX430FN。 我唔知鍋唔鍋。
高配swift 5 $8998 定低配x1c $9499好?
佢唔係標榜散熱好咩咁overall 係咪都ok?
見$64xx 有16gb ram, 512gb ssd 幾想入手
普通文書機 要求輕同長氣係咪得xps 同samsung notebook 9揀
zenbook
dell有裝10代core既機好似部部都係預售

有冇巴打知如果訂既話最快幾時有得攞?
同問
呢部其實可以9衝,不過個外表真心樣衰
想問下用到幾耐
之前有買過asus 啲機但又用得4粒鐘
而家online order都要10月23先有
邊部?
xps 13
Lenovo IdeaPad L340 Gaming (i5) 16GB RAM同Dell G3 15 3590 (i5) 20GB RAM,邊部好啲
巴打你想要邊部?
平唔平過教育優惠?我幫你買apple
你幫我買dell得唔得?
邊度有20GB ram呀
4+16GB
Lenovo IdeaPad L340呢部我都有問過
聽人講電池容量細,我自己睇過youtube嗰個mon,嗰個mon唔係幾靚,係咁升溫會降頻.都唔知買咩好(for school and gameing)
我打算買部做Desktop所以電量唔擔心
反而在意價錢,效能同散熱
求意見

想買 Acer Swift 5 但係 eduoffer 嗰部 10th gen 冇獨顯,反而 Swift 3 就有。

大家覺得我應該遲啲喺出面買好,定係喺度買 Swift 3 算?

https://www.eduoffer.com/online/catalog/otherProductList/acer/tor/47?hu=1
諗住拎返學校喇就唔好買咁重啦
買swift i7
粒內顯勁到同獨顯有得fight
求意見

想買 Acer Swift 5 但係 eduoffer 嗰部 10th gen 冇獨顯,反而 Swift 3 就有。

大家覺得我應該遲啲喺出面買好,定係喺度買 Swift 3 算?

https://www.eduoffer.com/online/catalog/otherProductList/acer/tor/47?hu=1
買swift 5 i7
粒內顯勁到同獨顯有得fight
有無巴打可幫我係hkt買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞