大學 notebook 折扣優惠集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
你諗多咗,仲差得幾遠下,如果唔係Acer都唔洗出埋有mx250版本
我最後都冇揀佢。過熱問題搏唔過。

咁嘅規格, 重量, 賣價係幾好嘅。
10th Gen i5 UHD
10th Gen u7 Iris

我寧願買10th Gen i7
希望新版 SF514 唔好似 SF515 SSD onboard 就好。
係呀,就係想買 10th gen i7

我見其實 Swift 5 同 3 嘅其他配置其實都一樣,係 3 就有 MX250 冇 touch screen 同埋重咗好少

咁其實係咪買 Swift 3 仲好
https://www.dell.com/zh-hk/work/shop/筆記型電腦-上網本/vostro-14-5000-小型企業筆記型電腦/spd/vostro-14-5490-laptop

Dell 官網最近做減價
但有d機原價都較其他同類型牌子平
唔知好唔好用
打算買部XPS 13做文書上網
值唔值得俾多$1100上10代i7?

hp 14s 點睇??
10代u (14nm)有得加ram,5000有找
poly notebook 平拎出街用
有道理
電腦白痴淨係想買部輕身啲既機上堂用

文書同睇片用途

但浸中得apple同ms 係咪唔洗諗
ipad / surface pro
SWIFT 5 10th Gen 冇 MX250。
SWIFT 3 10th Gen i5/i7 有 MX250
hp envy 13
10代i5 8gb ram 512gb
算唔算平
$7590
Mon一定Swift 5正啲,除非你要勁啲GPU,如果唔係Swift 5 i7最正
https://www.hknotebook.com/np19/cuhk-hp/pcs-info?pid=hp14s_i5

依部第10代i5 hp 14s大家點睇
好似幾平幾抵
巴打通常用電視機HDMI位插乜?覺得要幾多至夠

最多都係4個(有D得2-3個),基本盤NOW TV 有線 PS4 Switch 已經用晒4個
回錯,自膠
其實啲新機到之後出面街賣既價錢會唔會都係同大學折扣一樣架?
無得買ipad 6?
搞到我心大心細
定係我等遲啲喺街買多啲選擇,我見發佈話有 Swift 5 i7 + MX250
Dell Inspiron 13 5391 定g3 15 3590好?
利申:會打機
讀緊CS 主要用途係run program 同剪片有無咩推介
上網睇surface pro 比人眨到一文不值
窮學生預7000左右有無好既介紹
暴大得Apple HP Lenovo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞