大學 notebook 折扣優惠集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
難唔難裝?有MAC version AutoCAD?
Poly 買唔買得?
Lenovo x1c 定dell xps13 好啲?
10510 vs 10710
1tb ssd vs 500gb ssd
16 GB ram vs 8 GB ram
$11999 vs $10xxx
利申 讀computing
有冇usb-typec adapter推薦

Usb typea
Hdmi
Rj45
對支那嘢唔抗拒咪lenovo

14 同13吋差好遠
多500ssd 8 ram
alienware 太貴了

其實我想i7, RTX 2060 同 16 gb ram.

但筆直唔多,如果rtx2060 太貴,會諗下降返gtx1650, 但好多巴打成日都講gtx1650垃圾
有dell 最新個部 2 in1.
不過得最低配置個款(i5 ice lake,8 gb ram)
MSI PS42 同ThinkPad X395 邊樣好D
如果有16gb 就perfect
g5 同 g7 機身物料同散熱系統有冇唔同?
睇網上review機身有人話膠有人話金屬
散熱冇乜人提過

諗緊都係g5 g7兩部揀一部,貪佢3年保,個樣唔太電莖
alien同電莖樣notebook太型唔敢拎去office用
中国联想不考慮了

諗緊g5加7000蚊換i9同2080maxq 又好似好唔值咁
但係睇其他牌子同spec都20k up咁睇g7又好似好抵咁(會展g7同spec都要22000)
hkcc/speed新鮮出爐
apple/acer/dell/hp/lenovo/m$
poly可唔可以經hkcc買
得啲垃圾揀
我玩gta5,watchdog2 果啲game架。咁其實1650定2060 好啲
邊個booth?
Polyu終於開左
咁買X395..行到AutoCAD?
Amd cpu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞