大學 notebook 折扣優惠集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
呢樣真 如果齋睇片文書要靚仔比多少少
買部最basic mba, 如果買128GB 就自己再買多個portable ssd, 都係幾百蚊
無知一問 咩係mba? 有冇推薦?
有HKU quota,
但只係想買隻bundle discounted mouse 黎用
mba = mac book air
eduoffer 2019 mba 128GB $7748
再買個外置ssd都係around $8000
但係咪話macbook用office唔太掂?
都係咁用, 基本上無分別
求答
AMD咩CPU 對比咩i5 咩i7 用黎做咩
求推薦 小弟讀it
主要帶上堂睇note 做project 睇下片 唔打機
預 約8000 windows機

https://www.hktshop.com/nop/polyu_cpce2019

有冇推薦 ,Dell ins7391?
聽好多人話用到 5 6年 係咪咁堅?
ins 7391個spec好似幾好
輕得黎唔柒
部機新出未有review
用落唔知
5 6年後都淨係用office, chrome應該得掛
文書機加用AutoCAD

AMD Ryzen 3 Pro 3300U 加 8GB Ram 夠唔夠?

定要用到AMD Ryzen 7 Pro 3700U?
聽黎咁講air真係幾抵買
128係一個咩概念我啲野全部都會upload上onedrive 可能只係裝個office spotify 咁夠唔夠?
咁誇張
有無人可以比我搭單買隻mouse.
我有hku quota可以比你
我部手機都128啦
買咗了, 多謝巴打...
想問下咁多位巴打HP Envy x360 13 Convertible (Ryzen 5, Nightfall Black)呢部得唔得?
見有部行amd有部行intel想問下邊部好?
有需要執相,想用下touch mon
Acer, 不了
有無人可以比我搭單買隻mouse
我有hku quota但今年無需要買laptop
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞