大學 notebook 折扣優惠集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
push
https://www.hknotebook.com/np19/polyu-hp/pcs-info?pid=envy13_i5
想買但好似有啲貴 又無其他類似選擇
街應該係有mx250版本,但個價貴好多
暴大加一
https://www.hknotebook.com/np19/cuhk-hp/pcs-info?pid=hp14s_i5
諗緊依部好似幾吸引
Dell 官網銷售部CS係廈門,似乎形號可能香港無機,由廈門運
填完信用卡資料過完數,要過數證明
我都等緊。不過好多SALES講A面太薄好多人爆MON。

我等出咗規格+拆解相再決定。
我好憎系統SSD onboard。
有傳。不過唔知香港有冇。
想買部notebook 返學上堂做project
要輕薄 耐用 主要上下網睇片

Dell同acer有咩機好

見上面有人推dell Ins7391 R1500/R1720

4000幾咁平驚奶野
4千幾HP, 8Gb+256 SSD+3年包電池全保仲想點。。。
push
any suggestions ?
有咩款會更好 都係輕薄同上下網睇片為主
如果想重量1.5kg內 上下堂做下project 間唔中打下lol apex 有咩選擇定係太離地
價錢冇所謂
補充 會間唔中用下pr lr
同問 想問下Ins5490 R1720同acer Swift SF514(8th i7)

呢4部邊部最好
想耐用 同輕薄 睇片上下網
xps, x1carbon, budget多啲咪macbook
起價$12000
唔洗買i7
第6代係咪冇出? 同埋佢重過dell ins
我係大學programme見唔到呢部既
係邊度先買到
咩第6代? Dell 除左xps其他都一般
想買部MacBook pro 13,做it工作用
應該會裝埋window, Linux
主要工作都係Microsoft sql server, 用java寫下code咁
i5 8g ddr3 ram, 512 gb sad
夠唔夠做?
但仲得8g ram好似好弱
Ho omen
快樂使用上年版本黎打機
Apple囉
7000難d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞