大學 notebook 折扣優惠集中討論區 (2)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1XtUePmVYrin3-3vEpFTCVotEDr_LeiFplDchJh7bzU4/edit?usp=sharing

踏入八月,大學的 notebook 優惠又推出了

連登有愛,自己整左一個 database 幫大家齊齊選購心水 notebook

各間大學陸續出 offer ,大家作出選擇未?

最近太忙,差不多 1 星期先做一次資料大更新,加上今年同以往有點不同,有些大學很遲先公布資料,本 datebase 的更新做法不完美,但可接受,明顯有改善空間,樓主得閒的時候會繼續更新資料,請大家放心
touch bar有冇用??
我覺得幾好用
利申:用左macbook pro 2年
有邊款notebook同thinkpad差唔多
DELL gaming notebook平過HP係正常?
另外想問HP Pavilion Gaming 15 (i7)定OMEN by HP 15 (i7, 144Hz, Shadow Black)好?
唔介意重量, 玩到total war low/medium都OK
暴大得lenovo同hp
見腦場msi做緊特價,睇中PS42 Modern貪佢輕。
i7 8565u同 i5 8265u分別好似不大,但唔洗打機唔洗點畫圖,仲要唔要MX250好?定UHD620夠做?

好似冇乜人提dell latitude 7300既
LPDDR 3同4係咪差好遠本身想買xps但係見佢得DDR 3
ust有未啊
嚟緊呢個禮拜出
1 x 8GB DDR4, 2666MHz (Max 16GB) / 1 Free Slot (Memory slot(s) users non-accessible)

係唔係即係有兩個slots,
一個裝左8GB RAM, 一個Free Slot,
Free slotee Slot要加RAM的話, 要上代理搞, 自己唔比加, 加左無保?
應該係要拆機啫
有無人想換quota? 中大想換DELL
唔該巴打
surface pro 6 係百老匯買仲平
Cccu幾時有
幾錢
前2日入左手 真心抵到爛 佢6388個價再免費幫我升做512Gb 不過我就係要左i5 發現原來得一個散熱 最好直接升i7 要埋獨顯 咁就多個散熱 都只係差小小錢
匯豐卡7000蚊連keyboard 有8%回贈
係邊度買?
本身仲諗緊洗唔洗自己換塊512 m.2
係咪所有MSI都係咁咪實有木馬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞