[唔好俾佢停] 福岡、長崎、大分、佐賀有咩好玩? (9)

1001 回覆
8 Like 37 Dislike
但去到check in 先book 就無位啦
tabelog獵人上水
名山きみや遲下試book 2021算,要不是呢間我都唔落南九州
concierge喎,求其住new otani呀天神西鐵grand嗰啲就有喇
不過福岡市內有concierge嘅酒店來來去去嗰幾間
唔係好鍾意食壽司,有人不停摟我去試一高嘩咁Q貴都係不了我淨係想去名山きみや
六月去唐津咁啱係星期一,如無意外會book十月つく田
河太郎聲稱開1140但1115已經有人喺門口排隊......淨係記得門口隻貓,食物個人覺得冇咩特別
唔想行咁遠就歲香亭算啦,米芝蓮加持,冇星嘅可能準過有星

日本bbs啲人係咁話翻車魚招牌嗰間有伏,唔知伏喺邊
とりら我都係放棄,怕食完半餐生肉返到香港又感冒入腸
懷石料理井本似樣但同時又真係好京料理feel,淡季的話去京都平過去福岡啦
法式比起東京真係差幾皮,上次試咗Sola嚟緊去Goh都唔知有冇伏

上次想book名山きみや嘅⋯⋯不過本身啱時間嗰日諗住過飯塚,唔食嗰碗拉麵成個福岡冇一間豬骨拉麵啱食
博多幼麵先係特別幼,飯塚嗰間用嘅麵近似關東中幼麵
咁講到麥味梗係比起東京差一段距離
多味精先係死症

下年唔去九州,今次唔去Goh真係冇仇報
搭巴士入呼子行過去就得
沿路仲有好多貓可以撚
推 香港加油
光復香港 時代革命
Push!!!!
香港人博多在住???

好撚震驚!!!!!!六月去嗰陣遇唔到
我地係一班實習生
好快就走😂
69之前仲講緊HK is not China跟住嗰幾日唯一一個遇到提起香港遊行嘅竟然係唐津hostel嘅host
其實都冇諗過兩個月內會醞釀成咁
push
btw 喺天神附近見過有請願不過唔知需唔需要入紙申請
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞