[唔好俾佢停] 福岡、長崎、大分、佐賀有咩好玩? (9)

1001 回覆
8 Like 37 Dislike
未plan行程不過同老婆去都係行街食嘢多
唔該晒
其實天神番運河城附近行路重快過巴士或者地鐵
大丸隔籬個路口
上面位人兄

我就好記仇嘅
上次話長崎入境要check喼,都話咗冇都係要啄住晒,我講大話落地獄

去日田特登新幹線轉久大本線冇搭高速巴士唔通又要講你聽咩

是咁的!終於試咗福岡市內嗰間出名聲稱唔落化學調味料(即係味精)嘅豬骨拉麵
不過喺野芥⋯⋯係囉好遠呀費時有人話咁隔涉要轉車去嚟嘥氣,想知而陣間又得閒先講啦

長崎入境,本人講過自身經驗啫

如有啄住某人言論,請拿出證據來

本人就記性麻麻,多版前的如有錯,仍然記上心頭
那相信大家小心講說話為妙
此版相信只有某人有資格出聲
說錯一句,或答案令某人不滿,某人便會記住你一世
另外我從冇批評你教人坐巴士
本人一直講其他方式資訊

唔該你自己注意番
福岡8日7夜 咁plan好唔好? 12月中
第1日晚上到福岡 hea
第2朝12號由布+高崎山自然公園睇馬嬲+住(由布)
第2日13號吊橋+由布+訓(熊本)
第3日14號高千+熊本+訓(熊本)
第4日15號熊本+博多(博多)
第5日16號長崎(博多)
第6日17號九動物園(博多)
第7日 朝早18backhk
長崎即日來回好趕喎
同埋動物園係指福岡定大分嗰個?咁樣舟車勞頓又唔會唔得嘅,攰啫
屌!最憎被人好似老師高壓式教仔咁撚!香港人不嬲都要反抗!有咩問題就問返上面嗰位人兄啦佢好樂意答

仲有之前畀宣傳行動post負皮嗰啲藍血人我屌晒佢哋老味呀!咁撚唔鍾意政治不妨搬去九州歸園田居,嗰邊連投票率都出名低,連政治都可以不理,真心,考慮下啦

受教了
高壓式?

望返近呢兩日post囉
邊撚個高壓呀

一早過左純個人意見啊
屌你老味
自己望下,邊個高壓
係有啲人自恃好撚威
不停講咩地方,點坐巴士,點樣搭
多撚謝晒

原來人地比一個意見就係高壓
自己不停圍住人地黎屌,黎撚,就係神

對唔住,我錯囉

我淨係識答坐鐵,買pass啫

我連點樣坐鐵,轉車都唔曉架
我都無教過
我又真係唔識坐巴士,又教唔到點樣坐最好

動身園果個係大分
長崎建議stay一日?
定成個行程都趕?
Thanks
長崎,你想去邊到先
只係一,兩個景點
即日都可以

都係嗰句,JR來回,一共4個鐘
係博多 去 唐戶市場 定揀間正正經經既脂
淨想食靜魚生 刺身
長崎是個好地方

Stay 3-4日都得
認同
住過長崎軍艦島對面間溫泉酒店
個view正到
睇日出日落
請問jr pass 係咪一日內任搭架?
唐戶市場既料同aeon同級
如果想係福岡 大分 佐賀, 去埋廣島, 係咪只可以買 廣島&山口地區果張5 日pass?

利申: 6日5 夜
個個去完都屌海膽有電油味
同埋要睇邊間鋪 有人話伏有人話好食

利申 我會去
好似好chur 6日去咁多個地方
基本上你長時間係九州唔應該用張西日本pass
你呢張剩係去到博多以北
單程新幹線去廣島應該唔駛11200yen

應該買北九州3日/5日pass再單程新幹線

Btw 6日5夜就咗北九州都都唔夠
仲要去埋廣島真係好chur
但如果我廣島會番番黎 福岡 , 應該買呢張抵過散買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞