[唔好俾佢停] 福岡、長崎、大分、佐賀有咩好玩? (9)

1001 回覆
8 Like 37 Dislike
御船山樂園 11月頭team lab crossover會完結
隔幾日開始秋祭點燈
博多附近周邊
小倉,門司港
由布院
別府
太宰府,柳川
熊本

埋嚟睇,埋嚟揀下
btw 玩過艦c 基本上都應該會揾一日去佐世保(雖然超遠同時間唔多)
啱啱search 完見到有鐵路去佐世保都安心d
p.s.去過橫須賀同舞鶴,所以今次去呢邊點都去下
其實唔係阿蘇山封左
我會建議大家 熊本 -> 阿蘇 -> 大分 -> 由布院
會比較順路
好似真係太趕 所以決定左集中玩晒北九洲先(福岡 佐賀 長崎 由布)
南個邊就下次先去
想問下咁多位巴打即將同屋企人去九州
有冇手足知想BOOK 熊本馬肉, 管乃屋應該用咩BOOK?
想問下博多車站locker係咪可以KEEP到2日?
因為有一晚會住由布院想拎d簡單行李去算
d大件野想keep係locker度
有冇絲打知道有邊間和服好介紹
另外 有冇厚實果種鬆餅介紹?
反而唔太好梳乎厘
諗緊好唔好2月去福岡

但係等到3月尾又有櫻花睇
唔去埋呉?
係 最多keep到3日
下次,今次去福岡,所以睇下可唔可以去埋
佐賀市中心燒肉喺咪季樂最好?
得一晚會喺佐賀市中心出現 唔知邊間燒肉好
如果有炭火更好
google 博多駅コインロッカー 有好多攻略,如果係要寄艙嘅size例如廿四至廿六吋喼可以搵六百円嘅,再大個就可能要睇下七百円嘅,最好早少少去搵
如果搭由布之森3號 (10點半係博多出發), 特色車廂係第幾卡?
好似最早出發既"由布之森1號"有5個車廂, 但3號得4個車廂, 特色車廂位置一唔一樣?
下個月去博多想食壽喜燒, 中洲ちんや 同 人形町今半 邊間好啲? 好難揀
時間有限只可以食一間 , 好掙扎
Google map 中洲ちんや 寫住已結業
揀都唔洗揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞