[唔好俾佢停] 福岡、長崎、大分、佐賀有咩好玩? (9)

1001 回覆
8 Like 37 Dislike
其實呢個問題⋯⋯閣下問google真係會比較快得到答案
手持icoca未試過唔得,lock咗卡另計

出咗市外試過搭甘木鐵道只收現金
Thanks
呢個鐘數又嚟介紹食

天神中央公園(即係中州季樂嗰度)開咗幾間新舖,其中一間算係附近三原豆腐店嘅分店,不過新開呢間比較類近cafe形式
重點係
除咗豆奶espresso之外
都有好適合畀女呃like嘅豆腐朱古力!!!

如果喺隔籬季樂食完飯唔夠飽,入公園就可以食多轉甜品
⋯⋯不過個人食過抹茶味覺得重草青味,可能用嘅茶粉唔夾。

btw 呢個post唔係本身謝絕伸手黨嘅咩
聽日!!

18/8 民陣「止黑暴、制警亂」集會
時間:14:00 (不反對通知書至23:00)
地點:維園
唔早啲過去唔知幾點先入到維園

天氣咁熱,帶定多啲水
原來3日同5日pass 只係差100蚊
冇買過九州pass
近期都係車站買飛或者上網買完飛喺車站拎
由朝早飲酒飲到第2朝都得
有幾可坐足5日...
真係唔洗咁多日
0745博多搭由布一號會唔會太早
10點就到由布院
即日來回可以
人在福岡
想問下有無邊個公園適合放煙花
想問博多站附近有冇好食既拉麵推介
好問題!大濠公園唔放得煙花
最方便都係河邊空地/沙灘,射出去嘅煙花唔得,同埋公園(如果有)通常可以玩到十點

福岡塔隔籬海濱公園可以
如果閣下做定少少功課上嚟問邊間邊間好唔好食instead of直接用懶人方法問,相信大家都好樂意解答

都係嗰句,想食乜類型先?
會去系島同高塔山
會唔會有地方可以玩到
「糸」島
fyi 糸島啲沙灘都唔一定可以放到煙花,最穩陣係搵下要去嘅地點+海の家睇下畀唔畀玩
https://www.fukuoka-now.com/ja/fukuoka-beach-guide/

高塔山係連日本人都唔會喺上面放煙花喎?
好,咁我搵晚食完飯去
爬過文菊鮨好似幾推介
女朋友突然話想食
其實正常要提早多book
新客前一個月可以book
eg 11月的位係10月開始比人book
但依期難book左好多了
想問下如果網上買jr九州鐵路周游卷,官網買同係klook呢啲旅遊網買嘅,除左價錢外係咪冇分別?一樣可以網上劃位?

諗緊係唔係官網買好...thx
有嗰個code就可以
至於上官網買定係睇價錢幫襯agent呢啲就個人考慮啦
Thx 巴打
想問下有無串燒係統一價錢收費?
好似東京鳥貴族咁
之前食過覺得幾好但福岡無
想夜d去食宵夜
google tabelog又無乜點寫
應該真係冇
不過喺福岡當正餐食飽都係三千円落樓嘅時候香港食同樣嘅嘢冇五六百蚊走唔甩
可以放心食
咁有無邊間巴打食過推介
因為想凌晨去當宵夜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞