[唔好俾佢停] 福岡、長崎、大分、佐賀有咩好玩? (9)

1001 回覆
8 Like 37 Dislike
本身預約左11月13日軍艦島上陸團
琴日收到船公司電郵通知
話之前颱風令島上設施要關閉復修
未知幾時完,問我改做環島tour 定取消

大家點睇
想問有冇巴絲 試過甲借乙還自駕遊
用Tocoo book 佢話甲借乙還買唔到KEP
想問問 有冇邊間可以
想問問大家 有關豪斯登堡問題
豪斯登堡 往 博多 最後果班車係1747
咁我地想係園內睇埋夜景 留到7-8點先走
係咪只能JR到早岐 坐2053果班車 之後早岐往博多 咁走?
但早岐往博多果班2100就開 會唔會唔夠時間?
有無師兄試過 講解下
budget都有
我問Tocoo 佢話Budget唔比甲借乙還既買KEP
定巴打係直接向Budget租?
好似係tabirai
去到先加 我福岡借小倉還
我發覺福岡唔係好可以依賴tabelog/hotpepper嗰啲,好多舖都無on list,唔似香港openrice咁幾本上咩店都有entry
係咪佢地唔興
2/11 福岡 住福岡
3/11 佐賀熱氣球 住福岡 北九pass
4/11 島原 住熊本 北九pass
5/11 阿蘇 住熊本 北九pass
6/11 指宿 住指宿旅館 全九pass
7/11 指宿周邊 住指宿 全九pass
8/11 待plan 住鹿兒島 全九pass
9/11 待plan 住鹿兒島 全九pass
10/11 全九pass 福岡機場 中午回港

上年去過一次全九,今次想去補返去唔到既地點
有無啲唔洗自駕既地方?
不如講下上次去咗邊啲地方先
咁先有得集思廣益
爬下jorudan navitime嗰啲,前後時間都有車嘅

冇去過應該冇資格答啦!不過早岐係細站嚟,唔delay的話跑過隔籬月台都應該趕得切嘅
唔係,只係好多唔search舖名都搵唔到,高分嗰啲喺度推薦又唔知會唔會有人跳出嚟話把撚

最唔把撚就係要識日文先book到嗰啲
8日7夜的話
佐賀長崎係咪可以放多少少時間去玩
主要係想行下食下唔洗趕咩景點
同埋覺得熊本唔太吸引所以想skip 或者有無咩熊本既特別推介?
上次好似14日

福崗,能古島,海中之路公園,九十九島,別府地獄溫泉,九州動物園,高千惠,高千惠牧場,宮崎青島,霧島神宮,池田湖,日南海岸,熊本城半日遊,櫻島,指宿沙浴,門司港半日遊

記得係咁多 sor for打到1999
人在長崎 有咩好西食?
高田茶屋文治郎

4-3 Higashifurukawamachi, Nagasaki, 850-0855
095-821-1811 https://g.co/kgs/ULC1m6

大力推介
想睇煙火
Stay a night

Miss班車,自己諗
長崎非香港
價錢好似差好少
上島抵啲囉

去得軍艦島,唔上島...
Cancel, 下次上到先去
我都覺得取消等下次好d
如果當日去到長崎,軍艦島已經復修到
會唔會有船公司接受即日報團上陸?
我聽日就上島 成功再上來回你

祝師兄成功登島
但我見最新情報仍然停留係9月話要停止登島既通告,你報團果間船公司無通知你會改行程?照登島咁爽
黎緊十一月去
有無必食好西推介

福岡佐賀長崎熊本由布院

唔好屌伸手pls已經自己搵左d了
睇圖好正 聽晚去食 感謝巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞