[唔好俾佢停] 福岡、長崎、大分、佐賀有咩好玩? (9)

1001 回覆
8 Like 37 Dislike
去佐賀熱氣球節既大家會唔會留到夜晚睇埋個氣球噴火活動先走?
驚果邊玩唔到全日
全日都好多野玩 但又無理由留成日 好苦惱
我諗緊最後個日去定尾二個日去好
睇過d 文
基本上要睇熱氣球升天同影相就要5點博多出發
去到9點基本上飛晒上去就可以係附近市集食下野
夜晚都有野睇既最後兩日 但中間有個大空檔
因為我去四日 所以諗緊會唔會全日都放係佐賀
搵埋都係d大路野

博多一雙
九州第一.A5佐賀牛便當 カイロ堂
由布まぶし心 駅前支店 牛釜飯
唐戶市場
若松屋 鰻魚飯
勝烈亭豬排

仲有 一蘭
其實諗緊夜晚睇一轉 再搵酒店過夜 朝早再睇
咁你就一定係簡3號 4號去啦
因為最後兩日夜晚先有活動
我冇時間 過唔到夜
睇d 片
日出飛上去果下係好靚
禁難得撞岩所以點都想預時間去
佐賀6:30日出
住博多要5點起身
你不如鹿兒島走仲方便啦
咁咪可以買一張南九pass 一張北九pass 仲抵
住博多五點起身去到佐賀會唔會都爆晒場

下個post title改返北九州丫唔該內容自由發揮就得,鍾意屌啲腐皮藍絲又得

好遺憾地呢度有人(即係我)係唔食得唔知落幾多味精嘅拉麵,食埋傳說中唔落味精嘅だるま基本上功德圓滿,一雙同一幸舍嗰啲真係含淚⋯⋯支持唔到。
諗起我當年係由釜山港去福岡,之後去左下關,睇當年馬關條約簽訂之處,同埋壇之浦古戰場

多少六朝興廢事,盡入漁樵閒話
佢可能買咗機票又或者係搭KA
最後嗰日要好早起身就真
上次去完唐津城回程去左一間叫 御宿海舟
有幾個 set 揀 大約 3000-5000 yen
可以食生魷魚 真係一掂佢就識郁
因為排里數 得呢個組合排到
鹿兒島市內唔算太多野行
係今年因為明治維新 150 年先多左人去
鹿兒島 得櫻島 / 天文館 / 城山 / 仙巖園

你熊本不如住多一日 搭 觀光列車 去人吉 行半日
好正架 我一月去 坐 翡翠 山翡翠 (你好彩可以坐 SL 人吉)
成架車坐得都唔知有冇 20% 滿
去到成個地方遊客只係撞到幾個
連造酒廠唔使預約都入到去參觀
一定趕到⋯⋯不過好夜先返到博多
所以我尾2日諗好耐去邊
反正有全九,去遠啲當遊火車河都好
人吉真係味入過,計下火車時刻表先
煩緊去福岡定東京好 黎緊得一月有大假放
想滑埋雪?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞