[唔好俾佢停] 福岡、長崎、大分、佐賀有咩好玩? (9)

1001 回覆
8 Like 37 Dislike
下星期日去7日
想闆下 唐戶市場係咪平日唔開 一定要星期六日?
由布得1條大街行 就算我行左去反方向睇花都係半日夠
半日行到去湖+回程啦
第一日就玩完, 第2日可以早D番市區行下街IS OK
唔好去唐戶食
去行個圈係可以既
不過食就真係唔好啦
信我
入到去你會見到好多鋪, 但係老闆都係果幾個
賣D野大同小異,

食就不了 行個圈係可以既
記得去玩既同時都要做文宣
姐係可以唔洗係由布住一晚?
因為第二朝我想去左大分高崎個邊睇馬嬲先再返由布
驚睇完太晏
訓係可以
不過我聽連登仔講住間貴既
食就一流 但溫泉無味 感覺好似熱水

你自己諗下價錢同食乜 睇下值唔值啦
11月中會去
容易book 又高分既omakase 好似得返宮崎果邊
路過一入(爬緊舊Post,見有人整咗少少資料就貼返過黎)

拉麵:一雙、暖暮、麵道、長浜屋/家、shinshin、元祖赤のれん 節ちゃんラーメン
沾麵:兼虎
燒肉:多牛、季樂
牛扒:極味屋
鰻魚飯:吉琢、柳川
壽司:葫蘆迴轉壽司、下關唐戶市場
牛舌:利久、博多一番街早餐

有無補充或者有d其實係狗也不屌

https://lih.kg/dbkbLgX
我住嗰陣8萬羊兩晚2泊4食
一番街
我覺得暖暮麻麻地 無乜特別
唐戶間壽司都幾新鮮好大片 好多日本人食
牛舌利久好食過早餐嗰間 可能係太薄但好抵食
早餐o個間睇見都唔想食,超薄
而且早餐時間都要排隊
突然買左機票同女女去福岡玩4日 11月頭
係咪撞正能古島花開?
仲有禁岩係佐賀熱氣球節 睇左樓上既相 係咪都值得去睇
拉麵:暖暮、黑亭 好普通
沾麵:兼虎 好撚正 入面我估得8-10個位 但係好值得等
燒肉:多牛 超麻麻 可能太多香港人去
壽司:葫蘆迴轉壽司 (還好)、下關唐戶市場 垃圾水平
牛舌:博多一番街早餐 無食過其他, 覺得好食 但好多旅客 未必保持到水準
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞