[唔好俾佢停] 福岡、長崎、大分、佐賀有咩好玩? (9)

1001 回覆
8 Like 37 Dislike
第3日: 由布院 住由布院

玩唔到一日既
就算同家人去 我估都係半日多少少就行曬
D鋪頭5點前會收 中間D時間你要諗下有咩做
玩晒成個北九洲15日夠唔夠
有啲興趣想去
但啲車嘅班次係咪唔多,要坐的士出入?
唐戸食河豚就得,其他壽司刺身不了
咁就ok
早排去完北九州,其實佐賀除左食牛仲有乜做
我個陣落JR行去食牛,食完就跳返上車我有冇miss左啲咩
我係自駕的...所以唔太清楚D 車係點
附近有個JR 站 應該係長崎本線 酒店會有車去接你
行李我地諗住寄存酒店or車站
第1日晚上到福岡 hea
第2朝12號由布+高崎山自然公園睇馬嬲(熊本訓)
第2日13號熊本
第3日14號高千本牧場(返熊本訓)
第4日15號長崎(長崎訓)
第5日16號長崎(博多)
第6日17號九動物園(博多)
第7日 朝早18backhk

咁樣會唔會無咁趕?
自膠 咁樣先岩
第1日晚上到福岡 hea
第2朝12號由布+高崎山自然公園睇馬嬲(熊本訓)
第2日13號熊本(熊本訓)
第3日14號高千本牧場(長崎訓)
第4日15號長崎(長崎訓)
第5日16號福岡(博多)
第6日17號九動物園(博多)
第7日 朝早18backhk
我喺九州嘅日子啱啱好cover咗team lab同埋秋祭
諗緊揀邊日去
有丫,佐賀有個武雄市
個到有御船山樂園,內面有team lab
佢第2日在長崎,長崎去由布院已經用好長時間啦,應該差唔多咋
會唔會呢個行程好D
第1日: 4點到福岡 行市內 住博多
第2日: 由布院 住由布院
第3日: 由布院check out去別府玩半日地獄之旅再番博多 住博多
第4日: 長崎1日遊 住長崎
第5日: 熊本+ 鳥栖outlets 住博多

改第四日.. 長崎 去 熊本 2個鐘頭10分鐘 車程
好過你長崎去由布院 , 成4個鐘, 去由布院車唔多, 你要指定時間去到轉車.
反而去熊本新幹線車又多.

大喼放係博多酒店(睇你住咩酒店), 第四日 返番去住 check in 會有職員行李放係你房間內. 
去由布院住果日帶行李袋, 執一日行李,
去到車站附近 租 LOCKER,
之後行街. 食 心餐廳 豐後牛, B 蛋糕, 湯之坪街道,金鱗湖, yufuin floral village 40幾蚊港紙 模貓頭鷹
第2日長崎
第3日由布院
改一改啦
你屋企人會黑你面
想問下如果我四月份去福岡個邊旅行,四日三夜非自駕既話,大概可以點plan
因為我見到好多自駕玩法,同埋景點上都好似好遠
我最主要都係觀光同行名勝,唔會shopping
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞