[唔好俾佢停] 福岡、長崎、大分、佐賀有咩好玩? (9)

1001 回覆
8 Like 37 Dislike
好, 唔該巴打, 試下BOOK第4卡先
Book唔到第4卡都可以選擇行去餐卡/連接卡
經過落地玻璃睇風景

不過果d位都係先到先得
唔轉酒店要放射咁日日回來
都唔輕鬆
見樓上有人問睇熱氣球要注意d咩

1. 熱氣球節限定嘅JR特別班次
唔係自駕嘅記得落機就去book定 因為坐果班你先會趕得切天黑去到睇日出同升空
而架JR係由博多出發 所以book住宿唔一定要近佐賀

2. 鏡面反射效果

車站出黎嘅會場應該係見唔到依條河 相信要搵路行過對岸先影到咁嘅效果

3. 夜間係留

夜間係留只會喺最尾兩晚舉行 而且由大會考慮天氣等因素決定係咪會如期舉行(留意官網公告)
舉辦時會有一隊live band演出 熱氣球因應節拍而點火
live band嘅位置喺會場嘅中間 但完結時會放嘅煙花就靠右(車站果邊)
所以睇住時間移動可能會比較好

4. 活動完結
走果陣就一定超爆多人 預排返1個鐘先上到JR會比較好

諗到再講
如果想去門司港踩單車
咁去到唐戶市場架單車點搞好?
帶埋入去?泊門口?
日本好似唔少都有位放單車
keywords 唐戸市場 駐輪場
睇下啱唔啱使
唔該晒樓上兩位
想問佐賀有無好既溫泉旅館
同埋想問唐津宮日 同熱氣球節都係要好早好早去先野睇?
大家好
我已經睇晒自己想去既point,福岡會留3日,天神地下街及周邊一帶都幾多野岩行
應該都係決定住天神
我見想住果間酒店附近有budget租車,我係plan福岡完之後3日落長崎同去大分

請問大家有無租過budget?好唔好的?

申利,2月去,小情侶租細車

黎緊自駕遊去佐賀,黑川溫泉,熊本,由布院,福岡,有無咩餐廳同私家景點好介紹?
Budget都ok的 冇乜特別好 特別唔好
我租一日遊糸島 除返每位1000yen 好抵屌
咦,係喎,plan下去系島都好喎,好順路
去六日,來回都係福岡機場,本身想去福岡2日半1日半長崎,2日大分+下關,點知睇睇下長崎其實都幾兜路(好想去九十九島和豪斯登堡
而家3日福岡,兩日大分+下關算了
唐津宮日禮拜五係夜晚巡遊禮拜六日先日間,前兩年去過
無知一問12月頭去仲有無紅葉睇
可能有,上年去秋月仲有尾水,不過秋月啲樹難影
穩陣起見就十一月頭至中,御船山樂園/耶馬溪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞