[唔好俾佢停] 福岡、長崎、大分、佐賀有咩好玩? (9)

1001 回覆
8 Like 37 Dislike
我12 號飛 福岡 一家三口
唐戶壽司
入面係一個香港濕街市 地下又濕又爛
野食就咁放係到
入面好多野食都係重覆, 睇落好似同一個老闆咁
但係睇D壽司既樣係香港做唔到既, 感覺高級

不過你要我係入面食 / 上2樓食 都唔可能
你會唔會係個公廁咁既地方食飯?

好多日本人都係行番出海邊食
不過整體水平我覺得如下
日本鋪頭>日本壽司朗>香港壽司朗>香港元氣>唐戶>爭先
第五日 Outlet marinoa city 住福岡
無咁多野行架, 我諗半日左右行曬

第六日 天神地下街 住福岡
一樣無咁多野行 反而夜晚食小金係唔錯
我覺得我十幾日以來最好食係佢
海之中道必去
成個花園好大 好舒服
唔似香港果D廢公園 去完都唔會覺得舒服
夾一夾D花期, 果陣我去睇藍碟花 好撚正

唔洗坐佢D咩巴士 慢慢行重正重舒服
博多運河城
夜晚有SHOW
我覺得幾好既 果陣題目係哥C奶, 唔知會唔會變
重有互動.

我覺得可以頭3日既夜晚去行個圈
I went to Fukuoka on vacation last year. The beautiful scenery and the quality of the hotel came up to expectations
唔知點俾意見
真係好Hea
濕街市我至愛

但覺得香港壽司郎都幾難食
會出酒店門口搭下車,算唔hea喇
買咗北九州JR pass 但唔太肯定可以搭咩線
我想由博多去唐津 見到明明有JR站
但又好似接駁唔到
因為佢有半截係地鐵,姪浜站分界
雖有直通車但頭段要另外俾錢,因為係屬於福岡地鐵線
唐津返博多可以直接補錢出閘
咁博多去唐津就咁買張去姪濱地鐵飛 直接坐去唐津用張車飛同pass出
終於到我出發
下。。。九州會打風。。。
正確
但主要整個本州+四國
十二月頭御船山,好似無紅葉,仲值唔值得去
幾時打?
黎緊會去全九州十幾日, 想問下豪斯登堡值唔值得去
仿荷蘭環境係幾鐘意,不過果邊好似得夜晚燈光同Vr遊戲?
個人對VR已沒興趣
咁skip la...
唐戶市場d野食質素點?
因為門司+下關+小倉 上次去過。
諗緊去唔去多次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞