[唔好俾佢停] 福岡、長崎、大分、佐賀有咩好玩? (9)

1001 回覆
8 Like 37 Dislike
唔該巴打,其實重plan 緊,如果可以就一次過去晒
揸車算方便,搭巴士要就時間
不過之前post都唔止一位巴打話別府伏
始終係當地特式野,都要鐘個頭去試下有幾伏既
雖則未去過大分⋯⋯都想去睇下個血池
有幾伏
雖然可以自己擺啲食物落地獄蒸鍋玩下
但蒸出黎啲食物冇咩味 個人覺得偏貴
3000yen 得啲牛同芽菜擺底 份量唔多
失望
今日去左 冇得上山 有police守住有啲神舍都未修補返
今日係咁噴灰煙 不是白煙
岩岩換左Asia mile,有邊度岩情侶去而家開始plan
我都去過,到此一遊 主要影相。
又要趕巴士上去血地獄, 龍卷地獄。
有時間就去啦。
淡季去都要等好耐 ,成個過程預兩個鐘。

好處係隔離有免費足湯, 煙燻腳。 享受住等佢叫號碼
第一時間去到買飛,租咗爐先。
之後慢慢買嘢食。
嘢食係貴, 當係一個旅遊點
月尾 獨遊3日福岡
巴絲有冇行程推薦?
有冇住過間綠色酒店?
啲酒店網嘅reviews好多都話兩間green污糟又盛
如果book咗就祝好運
本月15號飛福岡會好多機會取消嗎?

看了WINDY有點危
我住過,係舊,所以感覺污糟。
都係 咩都試下
依家仲未上到阿蘇火山口
淨係可以去到山上廣場遠望
大家會唔會行outlet ?
每次去日本都會
有去鳥栖
大分(由布院、YUFUIN FLORAL VILLAGE、九重夢大橋)
宮崎(高千穗)
長崎(九十九島、和平公園、稻佐山夜景、豪斯登堡)
福岡(博多運河城、中洲屋台、天神地下街、櫛田神社、能古島、MARIERA博多觀光遊輪、鳥栖Premium Outlets)
熊本(草千里之濱、阿蘇火山、天草、熊本城)

2月同女友去6日5夜
暫時咁樣先應該會cut好多,暫時仲未搵到2月有咩花睇
有咩民宿/酒店推介?太多真係唔知點揀
暫時想住2日福岡2日長崎1日由布院溫泉
頭兩日唔租車,第三日先開始租車
辛苦你女友
減緊2個地方啦
大分(由布院、YUFUIN FLORAL VILLAGE、九重夢大橋)
宮崎(高千穗)
長崎(九十九島、和平公園、稻佐山夜景、豪斯登堡)
福岡(博多運河城、中洲屋台、天神地下街、櫛田神社、能古島、MARIERA博多觀光遊輪、鳥栖Premium Outlets)

2月同女友去6日5夜
暫時咁樣先應該會cut好多,暫時仲未搵到2月有咩花睇
有咩民宿/酒店推介?太多真係唔知點揀
暫時想住2日福岡2日長崎1日由布院溫泉
頭兩日唔租車,第三日先開始租車
減緊2個地方啦

多謝你地回應,係我傻鳩左,唔去宮崎了

福岡(博多運河城、中洲屋台、天神地下街、櫛田神社、能古島、MARIERA博多觀光遊輪、鳥栖Premium Outlets、皿倉山夜景)
長崎(九十九島、豪斯登堡)
再唔夠時間就cut埋長崎(雖然真係好想睇99島)
大家有無覺得邊度仲更加值得去,我加加減減
阿蘇火山 應該唔去到wor. 第二級警告
cut熊本啦,大分長崎福岡都咁多景點,六日五夜city hunt咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞