[唔好俾佢停] 福岡、長崎、大分、佐賀有咩好玩? (9)

1001 回覆
8 Like 37 Dislike
岩岩book 左由布之彩
第一次住咁貴
點解個個都有貓cafe唔去但日光日白撚貓頭鷹⋯⋯
之不過多過一個人去,住一晚hea下舒服過即晚返博多嘅
之前因為請酒店代book但又唔住得耐,要喺北九州某間同呢間二揀一
唔住得耐所以唔肯幫你book 哂?
希望大家俾D意見
2個男人去

10月去
暫時行程:

Day1: 中午福岡到埗 成日city 9fing 宿福岡
Day2: 朝早去柳橋連合市場 之後拎車去熊本 city 9fing 宿熊本
Day3: 起身食完野就去高千穗玩一日 宿高千穗
Day4: 高千穗去阿蘇,黃昏去黑川 宿黑川
Day5: LUNCH 後去由布院 宿由布
Day6: 由布中午去鳥栖PREMIUM-OUTLET 之後番福岡還車 宿福岡
Day7:準備番香港 買手信/藥妝

暫時淨係book 左由布,其他野都可以改
熊本 建唔建議去?淨係知個度好多好野食(?)
之前追po 見有人話草千里,河內滕園 值得去 加唔加到落去我呢個行程?

美食都SAVE 低唔少 但係歡迎大家suggest 下
貴少少都唔緊要 去得旅行都唔爭在 最多番黎慳番D
講聲唔該先
壽司都係さかい啦
囉完三星只會愈黎愈難book
求指教
如果有兩日時間
day1 博多 -> 大分/別府玩先 stay大分 -> day2 大分 ->由布 ->返博多
平住大分 第2日去由布 由布有得keep行李

day1 博多 -> 由布院 stay 由布 -> day2 大分/別府 玩完 -> 返博多
貴住由布一泊二食 但第二日帶住行李點搞好?

福岡住airbnb應該keep唔到行李係airbnb 無得帶個袋裝一晚衫去玩
問咗間bnb先,真係唔得最多擺喺車站locker嘅啫
因為得兩餐quota但有一餐留畀前一個trip試唔到嘅割烹
剩返一餐唯有book天壽司
唔會啦,有去過或者準備去應該都識分
只要係北九州pass去到嘅地方都計
原來別府JR 有得keep 如果locker爆左 tourist centre有得keep
太好了
push
如果行程無咩問題我就Book 酒店了
住熊本好定高千穗好
停咗兩日 又落返狗屎
花火祭り
有冇篠栗巴絲
個post如果去到#995未沉就提下個出post嘅改標題
唔係長住應該唔會想做山區兒童啩?
有冇去過南藏寺?
我問今日花火大会咋
求解答
有車住邊都冇所謂㗎啦
咁Day345 會唔會好趕?
南九州行程好似去返南九州post易啲有答案
我個d 算係南九州架咩 真心唔知
熊本算係南九州啩?
剛剛中部
問熊本嗰啲去晒隔籬南九州post
大分都唔算好北,金田家總店喺行橋咁Q遠都係大分以北
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞