[唔好俾佢停] 福岡、長崎、大分、佐賀有咩好玩? (9)

1001 回覆
8 Like 37 Dislike
呢幾日 11 12號比較近
鍾意睇樹枝的話可以去
不過個人鍾意東北啲針葉樹樹枝多啲
睇返上面702巴打comment
發緊夢嗰啲 入嚟醒下喇喂
個風又吹東京灣呀(又
睇下大J細J路徑圖丫唔該
https://www.jma.go.jp/jp/typh/1919.html

四國,東京影響大啲

九州應該唔太大影響
四國都冇咩嘢
千葉南房總就攞命,上次颱風17號已經斷晒水電
九州應該好天啦係唔知會唔會大風啫,出海就免喇
明白哂 可以去第二邊玩
我果時唔想煩,博多嘟卡搭地鐵,去到姪濱嘟出閘再show pass入閘(不過本身架終點都係姪濱,點都要轉車)

回程搭直達博多列車都係姪濱出入閘,浪費小小時候又唔想煩,是旦啦
岩岩先發覺express班早機比以前早2x分鐘起飛,但抵達時間不變

我差d想好似以前咁搭巴士....咁就出事,好彩望下
12號飛大阪
大阪會唔會影響
喺博多站撳機買來回飛,撳極都搵唔到唐津,結果要排counter買
仲未可以上島 好可惜 好好天
上次颱風17號啲手尾
邊有咁快
星期六晚最近關西
下個月去九州
其中三日行程如下 求狠評
DAY 1 湯布院 (福岡出發 當日玩完去大分)
DAY 2 深耶馬溪 (大分出發)
DAY 3 高千穗 (大分出發)
好似有啲唔方便咁 有無其他路線建議
岩岩彈個新聞出黎話係60年黎最強
想月尾去個旅行,單機去福岡有無咩特別野睇下
上年同個朋友去左大分,由布院果D,今次單機可能留係博多
去下門司港果D 地方HEA下就算
4日有無咩推介
深耶馬溪有乜嘢玩?
你揸車定搭巴士?唔覺意搵到個台仔post,幾似你咁去
http://applauseforu.blogspot.com/2018/12/blog-post_9.html

之但係你由大分去高千穗
大分無車直接去架喎⋯⋯你一定要去延岡轉搭巴士
大分去延岡快則兩個幾鐘,巴士上去又要個幾鐘,相信你都會住一晚呱
我搭巴士呀

深耶馬溪有「一目八景」
可以喺同一個觀景台一次過睇八個地方嘅景致
同埋有步道可以行下山

宮崎去高千穗係咪方便啲
直接有車去
好似好吸引

宮崎去高千穗直接車唔係日日都開,你要留意返
I went on holiday in Fukuoka last month and it was beyond all expectations
係 淨係星期六日先有
仲要一日來回各一班
開始有少少唔想去
好奇問下有冇人去過角島大橋。
唔係自駕會唔會好麻煩, 去個島到
因為下午1點先可能到下關。因為夜晚仲要返去博多
驚唔夠時間
十二月頭想滑雪,有無邊個場推介?
本身諗住去九重森林公園滑雪場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞