攞唔到老婆個處只能安慰自己?

844 回覆
143 Like 377 Dislike
我識個女性朋友 佢同ex 1齊左6年

分左手之後冇耐,就同左而家尼個bf 遲d仲諗住結婚

我心諗點解個男人咁都肯制

如果佢只係同個ex1齊左6個月

都仲可以呃下同安慰下自己 佢地只係好hea咁搞野

求撚其吹下插下射下就完事

但大佬而家係6年喎 咩撚野性愛七十二式、口爆吞精深喉菊花都玩撚齊哂啦

我保守咁計你1星期搞兩次  1個月搞8次 8x12x6=576次

用舊衫尼形容已經唔夠貼切  我諗比喻做一舊趙左6年既香口膠會適合d

而你而家同尼個女人1齊 就好似食第2個男人趙左6年,變到淡而無味,棄之不可惜既垃圾
講件真人真事,廿幾年前我讀緊中學,form3果年有條毒撚暗戀班中一個女仔,條女從來無理過佢,毒撚就係咁每日番學上堂偷望,同學聚會偷望,睇住條女同人拍拖分手拍拖分手拍拖分手啪啪啪啪。  

毒撚連破處都係出嚟做嘢賺到錢去叫雞先第一次見識到女人。就係咁,十幾年後,滄海桑田,條女已經28歲,仲未搵到人埋單,突然間有日問我地入面個肥婆(每個人嘅中學生涯都有一個肥婆專門負責做聯絡同幫人溝女),問呀毒撚係咪仲鍾意佢,就係咁佢地就開始私下約會(整電腦),出國旅行(毒撚比哂),然後無耐就結埋婚,結完婚條女就啱啱好30歲。  

十年過去,仔都生埋,但條女個fb入面只有佢同個仔嘅相,完全無毒撚嘅相,真係一張都無,似乎好怕比人知佢老公咩樣。
我已經有d想求其搵個人結婚

好奇問 樓主你幾歲
講多件真人真事,廿年前我有個中學同學, 21歲, 識左個19歲女仔, 條女同ex拍左5年拖剛散左。(即係14歲就.........)

當時我個 fd 係處男兼未拍過拖, 見到女就流口水果隻, 當時我個 fd 皮幾野一個月, 條女散左無著落, 屋企背景又複雜全家無個正常, 好想離開果個家, 一識我個 fd 就落藥瘋狂進擊。12月尾在朋友婚宴認識, 1月上床, 3月有左, 5月結婚。

二十年過去, 條女一共生左三個, 我個 fd 每日做到隻狗咁, 一個人搵錢五個人洗, 仲要供樓, 又無錢比家用老豆老母, 當年老豆借首期又無得還。條女就做少奶奶, 仲要通身名牌年年去日本歐洲旅行。

個故事好似同topic無乜關係兼 1999, 但我從中領悟到兩樣野:

1.毒撚真係好易比人呃 , 餓女餓得太耐, 只要有條女出現肯比你摸下舐下, 毒男便會將身家乖乖奉上。

2.如果佢非豬不娶可能唔會有今日 , 就算同樣有今日, 至少起碼都係為左隻一手豬而付出, 而唔係為左件二手臭貨。

做朋友的, 只望佢比人呃到尾, 經濟狀況千祈唔好出問題, 永遠都唔好醒
求教學
點解可以放聖誕假返香港
咁短時間都屌到幾條女

嚴重需要人生教練
青春好快冇啦
而家唔玩等幾時
好過幫人埋單
我自己既睇法,同上面d潮文差唔多,不過我的著眼點在女人獻出第一次果一剎那的思維與決心

每一個女人都清楚知道自道自己一生只有一次,所以佢應該知道呢一次應該比咩人。因此,當佢決定將呢一次獻出果一刻,其實佢心裡面已經認為眼前係佢最愛的人,值得佢獻出的人。

而呢個想法背後同時有另一堆信念存在, 包括 : 

1. 日後不管是誰我都不愛, 我不會獻給其他人(因為已獻)。

2. 日後不管是誰都不及他愛我, 只有他值得我獻出。

注意以上決心是義無反顧的。

So,事情來到這裡已經好明白,條女當時的行為已經反映左佢其實係經過深思熟慮而獻出她的第一次比果條友。若不是果條友趙完鬆,或你條女趙完鬆的話,佢兩個係應該如造愛前預計般白頭到老,沒有你插手的餘地, 你只能看著別人的老婆打 J 已矣。如今你有機會食到佢,純粹因為佢當年被人昆上床 (或佢昆人上床),以致和那個最初她認定了要愛他一輩子的人分開。

亦即係話,今日的你,就是她當年獻豬信念中的"":

1. 日後不管是我都不愛,我不會獻給其他人(因為已獻)。

2. 日後不管是都不及他愛我,只有他值得我獻出。

事情好明白了,佢最愛的是他而不是你,因為在她獻出第一次給他的時候,他已預計你的出現而決定獻給他。
個ex心諗:你老婆幾砌得下
結埋婚啦
利申:綠帽奴
師兄心水清
條仔咁撚on9
以前嘅我會相信唔結婚唔屌得住
我諗全世界都係得我咁撚on9
ex而家條仔應該笑緊我留返隻豬俾佢食
潮文黎架
巴打你再講我驚樓主會去做傻事
我之前一齊既都係乖乖女喎,冇打算玩個種,我唔落club,交友app識。一係fd搭fd
以為係小多士
唔撚係掛,明知綠左都結婚?巴打你係咪受左咩刺激?
叫左雞先結婚 咁大家咪去返同一個level囉
算啦,你搵個老婆係處咪得
係,我都試過同老婆行街撞到佢個ex。
呢個ex俾過帽我戴之餘,老婆話佢長度持久力都比我優勝。撞到嗰一刻真係頭dup dup想快啲走,難為佢仲要後生過我。
天生奴性重
咁撚痴線,你老婆係咪冇腦?冇比到個處你之餘仲要講啲咁既野打擊你
係潮文亦係真人真事
咁又無乜打擊到我,我每次諗返都扯扯地添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞