攞唔到老婆個處只能安慰自己?

844 回覆
143 Like 377 Dislike
咁未至於就晒佢,大家其實好少有衝突,但偶然有嘅話會係我就佢囉,當我呢刻知道佢係啱,我就唔會諗其他人啱唔啱
咁我真心
個人係覺得 拍過咁多次拖都唔成功既 難免係個人性格及眼光係有問題
唯一的安慰處
巴打大概搵幾多,可以娶靚老婆
靚成點先?
當係我征服或者係人夾人啦
離婚囉
既然你講到係一種缺憾
而你又永世都放唔底
點解一早知果陣唔分手?
Agger
個個朋友同事見到都話靚
我搵嘅符合年齡理想嘅數目啦
咁我係愛佢
即係50k up? 有冇hints
你老婆靚仲有咩好淵? 咁靚cover 哂la
想跟巴打跑法娶靚老婆
冇但過2年有,唔自爆啦
好老實講,老婆夠靚真係幫到件事好多,如果有另一個巴打同我一樣情況但老婆唔靚,我會真心佩服佢
哲學撚理性討論:

假設而家有兩條女,性格樣身材總之所有野都係一模一樣,但一個係處一個唔係,有得任你揀,你揀邊個做老婆

會揀處既,即係代表對你黎講處>非處
反之,就係對你黎講非處>處

我估呢個情況下大部分香港男人都想揀處

如果我岩,冇處女老婆對大部分香港男人就係一個遺憾

而且,有處女情意結既男人應該好難改變自己唸法,咁就真係有苦自己知

不過,如果係開放d ge國家/社會,可能大部分男人對老婆係咪處係冇所謂,甚至覺得非處>處,咁又另計

大家同唔同意
靚又點?人係會老
你結婚要唔要買樓?
平時駛費你出哂?
係因為靚先揀佢?唔係因為性格?
正解
補充一句 其實性跟愛 可以分開獨立地去理解
我buy你有太多方法都得出同非處一齊唔係冇得介意呢個結論
佢老時我都放下了
有買樓,我同老婆都會比,但多數我主動啲
同步考慮嘅,未試過獨立咁考慮
最緊要係佢內心,幾靚都好個心係黑色都冇用啦
你呢個前設係有邏輯性錯誤
宜家個問題就係樓主老婆只得一個,而佢就係非處
唔存在第二個同樓主老婆一模一樣但係處嘅人
所以先會出現樓主呢個掙扎
根本外國就完全唔重視處,係香港咁撚落後嘅性教育先搞到啲人咁易諗埋一邊,virginity is just a social construct
我都係覺得你揀得人做老婆就應該接受,唔係話唔俾你介意,但係你成日攞出嚟講只會加重雙方嘅唔開心
如果接受唔到就分開,放生自己放生人地
但靚唔應該係主因,而家係搵老婆過人世唔係搵女友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞