攞唔到老婆個處只能安慰自己?

844 回覆
143 Like 377 Dislike
上個討論爆左

當男方比左第一次佢老婆,但老婆第一次比左前度,做男嘅只能懷著遺憾,抱怨大家相逢恨晚,只希望心中條刺係餘生唔好再傷害大家。

唔介意的只有食過其他女、食過處、食家、玩家,呢啲人會覺得非處可以快啲有得玩有得食,唔洗花時間調校或者自己條件太差 — 有人就一齊慶幸的人?

愛佢個人唔係愛佢個處,但愛佢所以在乎佢個處。
愛佢就要接受佢嘅過去,但介意佢嘅過去就係唔愛佢?到頭來男人都只能默默忍受老婆比人食左個處呢個事實,而只能覺得食唔到老婆個處係終生遺憾,非處嘅老婆就係比不上食到老婆個處

有冇其他有非處老婆的巴打或者同左處男一齊的非處分享下心得
On9先咁著緊係唔係處
咁有咩原因會令人唔著緊?
愛佢個人唔係愛佢個處,但愛佢所以在乎佢個處。,樓主講左個重點出嚟
屌屎忽咪得 仲有 征服感
所以好矛盾,越愛就越介意
非處先有屎忽咩
每個人都有唔同嘅第一次,例如初戀,旅行,同居,扑野之類。睇到樓主你內心深處其實係想成為你伴侶心中嘅唯一,而唔單止初夜。強力嘅佔有慾令樓主直情想改變伴侶嘅經歷,令自己成為第一個同對方發生性行為嘅人。可惜嘅係樓主並冇咁嘅能力,時光不能逆轉,破處已為定局,樓主因為自己並唔係自己伴侶嘅唯一,所以出此post 訴苦。

個人認為,經歷成就現時嘅人生,每個人都有唔同嘅人生經歷同磨煉先有今日嘅佢。你遇上嘅係呢家嘅佢,愛上嘅亦係現時嘅佢。既然你愛佢,其實都包埋佢嘅經歷,可以直接啲講就係因為佢分過手,離過婚,破左處,你先會愛上呢家嘅佢。其實,第唔第一次已經冇乜所謂,都係好小事,皆因,有冇破處都好,佢都係人一個,唔係處女嘅價值重要,而係佢對你真正重要。

不過,大家人生都唔一樣,每人都有自己一套人生觀,我唔一定正確。

但你都講得出自己老婆非處“比唔上”食到老婆個處,諗深一層你都唔係咁愛你老婆,唔好講到自己付出左幾多野咁偉大,你自己都係求其搵個結婚。你可能付出咗好多時間,錢,青春,身體,心機,情緒,關懷,但你未付出人類最後亦係最偉大嘅王牌 - 心。
拍拖就得
結婚就不了
人生真係有好多第一次,第一次結婚都係非常非常重要,所以我得到了得的確是非常幸運,到頭來初夜依然是心中的刺 內心的遺憾真係唔係咁易解決
或者我嘅佔有欲都好強,如果改變到過去真係會不惜代價,但深知改變不了就剩下遺憾,所以就算明白佢唔經歷比前度破處就冇今天嘅佢,但我依然寧願佢嘅處係比我,呢啲就係不惜代價的想法,因為真係好有所謂

我好清楚,佢呢刻係唔刻處都好,我眼前嘅佢並唔會改變,可惜我確定嘅係,佢永沒可能同我經歷破處的一刻,對我最重要的人卻不能共度最重要的時刻

人生觀冇話對錯嘅,只有對人生的觀點夠唔夠透徹

對另一半嘅付出從不應稱之為偉大,一切付出都係為盡全力,所以我知道付出係多,但永遠可以更多,搵一個對象的確稱唔上認真,稱為求其都唔會錯,但經營係用最大的認真,至於我能否付出自己的心,我真係唔識答,時間、錢、心機等等可以量度,但對於量度唔到嘅心,我唔敢輕易確定,但我肯定自己非她不可,係超出於一切利益考慮,或許這就是心的作用
睇唔到可以解決的曙光
結左了,我拍得就係認真
只要係非處都會帶比現任呢啲嘅難受,可以諗得出嘅最壞情況我都想像到,根本冇任何辦法可以彌補到咁嚴重嘅刺
篇文係為左所有受困的巴打

巴打你係第一次而女係非處?

愛她尚淺的時候,真係唔會覺條刺咁深,但愛之越深插刺更深,我唔係冇得揀所以免為其難,而係因為有得揀我揀左佢我就要承擔。
我這一份愛,或者所有人的愛,都唔係老奉一帆風順,只有正面,我這一份愛,就係陪伴著煎熬同埋掙扎,或者到頭來我會覺得一切過眼煙雲,我只寄望著這一天
做佢最後一個男人,比拎佢第一次重要。我相信佢如果知道會遇到你,佢都唔會比第一次人。

利申,做過玩家屌過好多女,但遇到愛既人都係有咁既遺憾,只能夠安慰自己
男嘅雖然少見啲,但都會為自己的改去遺憾。
做佢最後一個真係好重要,但仲未抵消到佢嘅第一次,唔敢講最後一次重要過第一次,或者要多啲時間啦

如果佢都覺得會為左我而唔會比第一次比前度,雖然不可能,但會好過啲
我以為佢話自己食左好多女,比唔到處男的第一次比最愛的女人

諗落都幾可惜,自己第一次的驚喜,女方第n次的平淡
好撚仆街
過晒三字頭,唔係𡃁仔年紀了
未結婚前都好有信心可以白頭到老,婚後感覺不變
信心來自知道自己一心一意出盡全力,對方再遲鈍都會感受到,亦感受到對方也有努力

越諗係會越通,經歷越多,令對處的執著減少,但遠遠未到消失的一天

死前一刻的執著,都令我好擔心 但為左最愛的人,冇辦法了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞