攞唔到老婆個處只能安慰自己?

844 回覆
143 Like 377 Dislike
我明白個個都想另一半係完全屬於自己, 覺得自己攞唔到對方既第一次, 會好傷心難過, 有條刺係度, 但講到對方冇左第一次 就要同對方分手/離婚 就爭d, 我明白你好愛對方先會介意對方既第一次, 但如果真係好愛好愛佢, 你應該可以包容到佢(講緊唔係濫交果d人)。打個比喻,個女仔之後好愛個男仔,個男仔係咁叫佢俾佢屌, 個女仔初初唔肯 ,個男仔又話要分手又盛, 個女仔入世未心 ,就心軟俾左第一次佢, 但最後原來個男仔係玩鳩佢 飛左佢。 過左一段時間, 你同左個女仔一齊 , 大家都好愛大家,個女仔同你講左佢冇左第一次 , 但你係好愛佢既 佢又對你一心一意, 你捨唔捨得俾佢有第二次既傷害? 飛佢 ok 你可以 , 搵另外一個處女, 但果個女仔可能你冇咁愛佢。唔飛佢 咁就對佢好d啦 , 用你既愛去令佢覺得簡你係啱, 你唔會好似之前果個咁。

Btw: 有d人真係好撚自私, 又要人地係處,佢係處但又要係咁要求同佢搞野(如果你自己係處 想搵個處都正常, 但最幣唔係。)

利申:同過非處,處,公廁 拍過拖
問過佢拍拖嗰陣冇野結婚先黎介意
佢話越黎越愛
所以越來越著緊
真係謬誤處處

一 將佔有欲或者愛慾啦
曲解成愛

二 如果照佢呢一套邏輯 越愛就越介意
即係結咗婚後先至”愛”啦下話

所以佢老婆係可憐亦都唔抵可憐
有冇諗住生小朋友?
隨便話人係毒撚同隨便話非處係雞都係偏激,所以我偷左你個概念落我個例子到,混淆就冇啦,係多左個表達方式
而未接觸過女人會覺得非處係雞,一般人未必咁覺得,反而係咁接觸女人不停食女嘅男人,仲似當非處係雞多啲
唔准介意就比你講成糾正心態
一般人會問咩叫愛,但好少會問愛情世界嘅運作係點
其實你覺得有佔用慾就唔係愛係大錯特錯,愛係一個眾多感覺的大雜燴,絕對唔係非此則彼,除非不忠就唔應該係愛之中,而佔有其實好常見

結完婚先破會出咩事,又係個啲咩性生活不協調

失敗由憧憬過度現實,咁即係乜野失敗?有憧憬過度現實嘅過程就係失敗?
謝謝巴打其實我的內心就會出現你這些說法,介意有介意的起因,包容有包容的動力,正因為愛會令人受困

你嘅經驗都好豐富,對於不同種類嘅女仔,有冇咩心得?
拍緊拖都有介意呀,初初相愛時唔會知自己係咪真係介意,但愛越來越深,就會更著緊
我唔知係咪謬誤處處,但呢個就係我嘅心路歷程,最痛苦嘅就係有好多人,係唔會理你點諗點感受,但會覺得唔可以介意非處,就好似有啲男人好享受做家庭主夫但會比人睇唔起,咁咪唯有收埋

愛入面難免有佔有,有佔有欲唔等如冇愛嘅

越愛就越介意,當然未必只係處,有其他野介意都唔奇,只不過越愛嘅同時又會有越多嘅包容
即使結婚後先愛係咩意思?你明明講緊越來越,係漸進,做乜變左有同冇,結婚後先至愛
未諗得咁清楚
話處先係最純最真既尤物
我第1次拍拖 同公廁拍拖, 我比較特別, 正常我係處 ,對方唔係 仲要係公廁, 應該會好mind , 但係又唔係 , 完全冇介意過, 我好愛佢 , 佢愛唔愛我 我而家都答唔到。 可能因為我第一次拍拖 咩都唔識, 完全唔會呷醋, 拍左一年, 最後分左手 ,當上一課啦 , 知道點樣去愛一個人。

係度講返 , 我唔係player, 我令拍拖都想同對方過一生一世 。
跟住 果個 處黎, 喱個我反而成日呷醋 , 好著緊佢 , 但唔係好夾 ,之後攞左佢第一次 , 嘈交就多左 拍左3年後就分左手, 你問我今次同處女拍拖得到咩?係性果方面係好既 , 由佢咩都唔識 到之後追撚含, 果陣我覺得好愛佢架 要好好珍惜呀 要負責任又盛,但而家睇返其實唔算太愛佢, 因為每次搞完野 都係好空虛。其實一段理想既關係 除左愛之餘 仲應該有性既, 可以令段關係更進一步 認識對方更加多, 但今之同佢拍拖 反而冇, 好似爲搞野而搞野咁。

話咩接受唔到對方俾人搞過果d人 , 我明白你愛佢係好難接受, 但係都過左去啦 追究一d改變唔到既野 冇意思既, 睇下做咩可以令到自己/對方/大家 開心d好過啦。佢一心一意愛你, 你又係好愛你 唔係已經足夠啦咩?

唔該啦 唔好講處唔處 搞左人就要負返責任
你唔止混淆視聽
仲倒果為因
佢先有咁既偏激例子
我先指出佢有呢種思維

反而係咁接觸女人不停食女嘅男人,仲似當非處係雞多啲

可見無知就真係可怕
係 分類就的確得非處同處冇中間
但你舉既例子 不停食女既人 佢地唔止會分處同非處
更會細分 呢個女濫 定期係唔濫

唉...... 你個世界原來係咁
真係救撚命
唔撚回
都痴線
唔知係點呢
會唔會係公廁太多過去,反而超越左你嘅接受能力而唔識介意
同個處個時有咩呷醋?
搞完會空虛係咩原因呢?明明你一手一腳訓練出黎
我唔係講因果,而係有隨便話人係雞,都會有隨便話人係毒撚,非果非果
正如你所講,真係好多分類,所以你冇理由話思想偏激同冇接觸過女人有關
修補處女膜接唔接受
我諗只會有極少嘅用處,因為重點唔係塊膜
咁你同佢而家點?仲未傾?
都係冇事冇幹嘅狀態,冇直接話自己有介意,但有傾起一啲大家都要注意嘅地方
傾咩注意地方?
大家改下啲日常習慣讓大家開心啲
暫時打算死忍直至終有一日放下
完全唔關事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞