攞唔到老婆個處只能安慰自己?

844 回覆
143 Like 377 Dislike
樓上覆咗
咁你咪當我眼光狹窄囉
反正我又唔會覺得老婆唔係處會係啲咩死結
做第一手破處又唔代表啲咩既,除非你話做第一個破處係會自豪啲,咁我冇野好講
再唔係可以試去問下老婆點解唔留個處比我
啲仆街諗住當同你感情深左冇咁易分手
其實好簡單,每個人都有擇偶條件,但最痴線嘅,係一聽到人地介意,就人格攻擊(自私/守舊/唔愛對方),唔比人介意,連擇偶條件都要啱佢心水,否則就係十惡不赦

唔比人介意嘅唔係因為你偉大/真愛,而係因為你想老婆係處但老婆又唔係所以亦唔想人地娶到處女老婆或者因為自己老婆唔係處,所以自我安慰唔介意,又或者自己對性開放

成日講到自己對愛情有幾咁重視,自己咪又係飛過唔少女
條友擺明毒撚女仔手都未拖過
坐時光機返古代,大把處女
巴打你係好男人
過咁耐又會推返出黎
希望過咗咁多年你已經冇咗條刺同老婆開開心心

https://youtu.be/Z2fgB8WNC8Q]

呢本書入面講有四個時刻可能有時間去靜心營造就可以儲多啲回憶
多謝介紹呀,刺仲係到,只係對內心嘅影響會隨時間轉變,唔係由多變少咁簡單,而係對考慮到雙方唔同事情嘅時候,你知道多一種因素或者少一種因素都會唔同
一條刺係一種遺憾,但存在遺憾唔代表絕望
樓主到我有依個經歷
好遺憾條刺越嚟越深 我心裏面平衡唔到
巴打要好好了解自己心情
你可以揀放晒上枱講清楚,前提係你態度真係開放,唔會人講乜都否定,你又可以短時間表達晒想法,亦要對方都係一樣

另一方法係慢慢觀察,睇下對方有冇優點可以彌補你嘅遺憾,如果你都想維繫,盡量發掘多啲優點,而唔係永遠覺得唔夠,當然遺憾大過優點,唯有放棄
我已經同佢表達晒
最介意係拎左佢第一次既初戀男朋友,
好年輕嘅時候就俾個男仔,佢哋仲一齊咗好耐
咩都做過晒,咩都經歷過
佢肯定好愛個男仔,我覺得自己永遠輸俾佢咁

到我同佢一齊時候,已經接近結婚地步
一齊兩年都仲係會提起ex
已經鬧過好多次唔想聽
跟住我就覺得佢一直都放唔低初戀男朋友

啱啱同佢一齊嘅時候,我都無介意
但時間耐咗 我就越愛越介意
會覺得好可惜佢個處 唔屬於自己
無辦法同佢渡過咁重要時刻
就算結婚都好,無能力完全佔有佢
同我情況好似 之前佢都有三個男朋友
又係有MK仔
一樣好快搞咗,成日都搞
做過啲咩都話我知 好難受
以前經歷對女方黎講,其實唔會好重要,通常都係自己放到好大,但對你嘅影響就一定有
佔有唔到嘅無力感係冇辦法,刺就係刺

既然你地已經傾過仲繼續到,女方多少都會嘗試去幫你彌補遺憾,先觀察下,要求唔好強人所難,只要你感覺到對方都有嘗試,又真係有優點俾到你,就維繫
帶住條刺去繼續並唔係好大問題

冇乜值得你欣賞,只有遺憾就放棄
老婆唔係處 老公係處
好有出面玩過晒再搵你埋單既感覺
我著眼點又唔係埋單,埋單主要係女方自己心態較多
我主要係覺得處同非處,係性愛上唔同步,唔可以經歷一齊成長嘅過程先係遺憾
我都係最近先出現埋依種感覺
至於唔可以同步同經歷過程 真係最遺憾
好羨慕佢ex
遺憾解決唔到,就係咁解
睇下有冇其他優點去克服啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞