lihkg咖啡同好區1

1001 回覆
66 Like 2 Dislike
唔識飲 不過鍾意飲 hand drip

巴打平時邊到飲開
北角有間tap coffee加青瓜正呀
啊撚一陣返唔返工
我要順手出旺角買野

頭先冇上高登 我準備放工了
Btw 我新手黎 學得幾個月 唔好挑我機啦

咁早放工
我仲未出去買紙
食緊早餐宜家
北角有間tap coffee加青瓜正呀

tap coffee 聽過但未試過
咖啡L係到
日日係屋企玩手沖
咖啡L係到
日日係屋企玩手沖

常去元朗accro
話說我想買個D空氣炸鍋
買生豆翻黎炒
鍾意飲凍齋啡,Starbucks簡直係垃圾
反而7仔即磨咖啡機$16仲好飲
尋日飲過TOM N TOMS個味度幾特別,重果味我幾鍾意
鍾意飲凍齋啡,Starbucks簡直係垃圾
反而7仔即磨咖啡機$16仲好飲
尋日飲過TOM N TOMS個味道幾特別,重果味我幾鍾意

味道
Flat white 鐘意飲Winston coffee
americano 鐘意飲 coco expresso
連鎖鐘意飲coffee academics (只限灣仔店 銅鑼灣店又多人又嘈 平時serve開我𠴱個侍應又冇再做 )

好多時候出街飲會著重返間鋪個裝修同氣氛
(當然啲品質都要有返咁上下啦)
係公司日日沖,遲d 有埋handground 就perfect 池
只飲americano
咖啡L係到
日日係屋企玩手沖

常去元朗accro
話說我想買個D空氣炸鍋
買生豆翻黎炒

不過聽講果隻爐炒出黎個味都普通
有冇巴打試過/試緊自己種豆

有諗過
但呢,其實咖啡樹係要種幾年
同埋棵樹係 2米高
有啲會去到 3米

咁撚高?
我見人種左一年差唔多有米幾,好似好得意
Syphon撚 LM
Syphon撚 LM

點樣搞先可以變到咁搞笑既波
Syphon撚 LM

點樣搞先可以變到咁搞笑既波

收火後 打圈攪拌就得
其實無咩技術可言
係公司日日沖,遲d 有埋handground 就perfect 池

巴打又等緊handground
有冇爸絲用過minipresso?

巴打又等緊handground

訂都落左
原來V60 叫Clever cup

完全唔同
[quote][quote]Syphon撚 LM
其實無咩技術可言

我成日好驚搞太多次會無曬風味,只係搞20次最後三次快搞算
Syphon撚 LM
其實無咩技術可言

我成日好驚搞太多次會無曬風味,只係搞20次最後三次快搞算

風味呢家野自己鐘意就得,我見過台灣人開頭唔攪tim 臨收火先大力攪

千變萬化
有冇爸絲用過minipresso?

我用過
個氣味係幾得意
真係有少少 espresso 既感覺

但我始終會當佢係一樣玩具
上唔到大檯
有冇巴打試過/試緊自己種豆

有諗過
但呢,其實咖啡樹係要種幾年
同埋棵樹係 2米高
有啲會去到 3米

咁撚高?
我見人種左一年差唔多有米幾,好似好得意

樹黎架
有啲農民有爬梯上去採
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞