lihkg咖啡同好區1

1001 回覆
66 Like 2 Dislike
其實bialetti 係咩質料做? 我媽叫我唔好用,話佢係鋁黎,對身體唔好

有鋁同不銹鋼

有無人飲過呢間咖啡?
好好飲!
新手留名
有冇手足訂過coffee and tales?

試過元朗 accro, tst UCR.
網上就big beans club

喺facebook見過但冇深究...
巴打試過?
平價磨豆機買Krups GVX2定DeLonghi KG89?
要求唔高,本身有Hario手磨,實在太攰...
平價磨豆機買Krups GVX2定DeLonghi KG89?
要求唔高,本身有Hario手磨,實在太攰...
用滴漏咖啡機
劉明

有無人飲過呢間咖啡?
好好飲!

口味既野見仁見智,我就唔太識欣賞呢間
有冇平既電磨推介?
其實bialetti 係咩質料做? 我媽叫我唔好用,話佢係鋁黎,對身體唔好

有鋁同不銹鋼

咁鋁係咪真唔好 因為我買左個係鋁既 我見ikea都有呢d mocha pot, 係不銹鋼

有鋁同不銹鋼

咁鋁係咪真唔好 因為我買左個係鋁既 我見ikea都有呢d mocha pot, 係不銹鋼

唔肯定,我自己就prefer不銹鋼
(其實我未用過 )
想買隻lido e玩下,可以去邊度買?

有鋁同不銹鋼

唔肯定,我自己就prefer不銹鋼
(其實我未用過 )

自從用左mocha pot都冇點用壓壺。。。mocha pot既真係香好多好飲d
starbuck 甜過糖水

飲開McCafe, 同 Pacific Coffee cappuccino

p.s.只會飲熱

Pacific Coffee 一樣 甜撚到痴線架
無咖啡味
係日本見 350蚊200g藍山no1豆 抵唔抵玩
做緊小型連鎖咖啡店嘅parttime入黎學下野
唔識飲,但覺得m記加一蚊果隻幾好飲,果種叫咩咖啡?
french press 用家留名
係日本見 350蚊200g藍山no1豆 抵唔抵玩

你玩手沖定咩
我覺得呢個價位你可以買更好更有特色既豆
請問有冇手磨機推介
平時去coco espresso買豆 佢會幫我磨埋
但岩岩屎忽痕去左knockbox買 佢冇得磨埋

同問
想買半自動咖啡機 + 磨豆

手磨我私心推 lido3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞