lihkg咖啡同好區1

1001 回覆
66 Like 2 Dislike
留名先,未追晒

但呢個po 講精品咖啡多定淨係討論Starbucks 個d咋

Starbucks 冇乜好討論
求︰即沖3合1 咖啡

唔要太酸 / 苦 / 澀
要香濃
市面上邊隻最好?

求解答

是但啦
隻隻都一樣
都係啲化學野,糖,增味劑果啲溝出黎
想要咩味都有
留名先,未追晒

但呢個po 講精品咖啡多定淨係討論Starbucks 個d咋

Starbucks 冇乜好討論

Starbucks 可以討論下儲左幾多粒星
想學cupping 有冇班介紹下

scae Sensory skills Foundation 得唔得?
Expresso撚 買咗部ec270叔屋企日日沖
到而家都唔係好識打奶

cupping 好貴
想學mocha無人理我

有咩好學
加朱古力就係
留名
沙田區有無好cafe推介?
如果買部Rancilio Rocky玩hand drip會唔會好不智?

有冇bialetti用家

封左塵好耐

邊到有得買同好唔好

生活館 , 清洗煩 但咖啡夠力

求救,點解我呢排沖成日都有渣浮面,係咪個過濾圈要換

火炭嘅out of cafe 我覺得幾好
地址睇下面地圖

地圖右上角沙田就有間花見月但係我就未去過

想學mocha無人理我

有咩好學
加朱古力就係

mocha壺喎
唔係加左朱古力果種mocha

moka pot , 唔係mocha

有冇bialetti用家

封左塵好耐

邊到有得買同好唔好

生活館 , 清洗煩 但咖啡夠力

求救,點解我呢排沖成日都有渣浮面,係咪個過濾圈要換

粉太幼?
大埔區有無細cafe可以坐低做下野
我用緊hario垃圾磨想換呢隻

https://handground.com

等有現貨

用緊
非常好

Miss左之前worldwide shipping
你地幾時訂??

2月訂 12月先到

寄左10個月 ?
個 速遞員行路黎香港呀

當時佢係Kickstarter集資
原本話6月全球backer會收到
後來delay 左幾次
話有d QC上的細節想做好d
搞搞下delay到12月先寄全球

無back到
會唔會有現貨賣
我用機, 北角買豆, 不過部機要換,成日噴啡
我用機, 北角買豆, 不過部機要換,成日噴啡

咩機?應該唔關事喎

森林咖啡囉, 環境係型嘅係個森林入面,但係d 啡同野食就一般般

大埔林錦公路DD19段

森林咖啡囉, 環境係型嘅係個森林入面,但係d 啡同野食就一般般

大埔林錦公路DD19段

同埋聽聞慈山寺入面都有間cafe , 但係就未去過,太遠...我都想知正唔正

大埔林錦公路DD19段

同埋聽聞慈山寺入面都有間cafe , 但係就未去過,太遠...我都想知正唔正

無揸車好難入去喎
大埔好似無乜小cafe

大圍dear coffee and bakery 啦of course
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞